Takip Et

SON DAKİKA

“Moralimi hiç bozmadım”

7 Nisan 2020, Salı 11:38

     


Koronavirüs test sonucu pozitif çıkan Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, tvDEN Ana Haber Spikeri Ayşegül Koç’a süreci anlattı. Okumuş, “Moralimi hiç bozmadım” dedi.

 

Kendisindeki hastalık sürecinin halsizlik ve iştahsızlık ile başladığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Okumuş “Virüsün bende olduğunu, olabileceğini tahmin etmiyordum. 1 hafta boyunca işe geldim, sahada aktif çalıştım. Fakat iyice güçten düşüp halsizlik ve iştahsızlık artınca doktor bir arkadaşımın da uyarısı ile test yaptırmaya karar verdim. İlk test sonucum negatif çıktı. Bu süreçte tomografi sonuçlarında bulguların virüs ile uyumlu olduğu ortaya çıktı. İkinci yapılan test sonucunda da pozitif bir sonuç çıktı. İlk duyduğunuzda bir şok durumu oluyor fakat sonra duruma alışıyorsunuz. Ben moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum. Şimdi gayet iyiyim, kendimi iyi hissediyorum” dedi.

 

“BENİMLE TEMASI OLAN HERKES KARANTİNAYA ALINDI”

Kendisi ile yakın temasta olan herkesin karantinaya alındığını ifade eden Okumuş, “Bana yakın olan, benimle temas halinde olan herkes karantinaya alındı. Şu ana kadar onlardan olumsuz bir sonuç ile karşılaşmadık. Eşim ve çocuklarım da evde karantinadalar. Allah’a şükür onlarda da olumsuz bir durum söz konusu değil” ifadelerini kulandı.

 

İLAÇ TEDAVİSİ 5-6 GÜN SÜRDÜ

Tedavi süreci devam eden ve en önemli etkenin moral olduğunu ifade eden Okumuş “İlaç tedavisi ile başladık. 5-6 gün ilaç tedavisi aldım. Şükür ki benim bünyem olumlu sonuçlar verdi. Özellikle bu süreçte moralimi yüksek tuttum. Kendimi bir şeyler ile meşgul ettim. Tedavi sürecinde moralinizi yüksek tutmak gerekiyor. Sadece bu hastalıkla değil bütün hastalıklar da olduğu gibi moral çok önemli. Şu anda ilaç tedavim de bitti. Şuan çok şükür iyiyim. İlk geldiğim günü hatırlıyorum tutunarak yürüyordum. Halsizliğim ileri boyuttaydı. Yemek yiyemiyordum. Şimdi iyiyim, yiyorum, içiyorum, yürüyorum ve kendimi çok iyi hissediyorum. Doktorlarımız uygun gördüğü zaman da taburcu olacağım” diye konuştu.

 

“BİR İNSANIN HAYATINI KURTARMAYA HAZIRIM”

Sağlık Bakanlığı ve Kızılay eşgüdümünde yürütülen ve startının bu hafta verileceği belirtilen “Plazma tedavisi' için uygun görüldüğü takdirde hazır olduğunu ifade eden Okumuş, “İnsan hayatı çok çok önemli. Bir insan hayatını kurtarmak kadar güzel bir şey yok. Doktorlarımız uygun görürler ise ben kanımı vermeye, bir insanın hayatını kurtarmaya hazırım” ifadelerini kullandı. (CEREN AKBAŞ) 







 
Son Eklenen Haberler