Takip Et

SON DAKİKA

“Sağlık çalışanları mutsuz olmuşlardır”

6 Temmuz 2020, Pazartesi 14:39

     


Türk Sağlık Sen Aydın Şube Başkanı Ahmet Bozkurt, “Kovid-19 mücadelesinde ülkemiz çok ciddi bir sınavdan geçmiştir. Ancak, keyfi ve uygulamalarla sağlık çalışanları mağdur edilmiş, hastane servisleri arasında uygulama birliği sağlanamamış, çalışanlar mutsuz olmuşlardır” dedi.

Türkiye’nin içinde bulunduğu pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının mağdur edildiğini dile getiren Türkiye Kamu Sen İl Başkanı ve Türk Sağlık Sen Aydın Şube Başkanı Ahmet Bozkurt, bu zorlu sınavın kahramanlarının mağdur edilmemesini talep etti.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARI HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRAMIŞLARDIR”

Kovid-19 gibi zorlu sınavın kahramanlarının, hiçbir görevden kaçınmayarak kahramanca görev ve sorumluluklarını yerine getirdiğini belirten Başkan Bozkurt, “Diğer ülke sağlık çalışanlarına örnek olmuş ve takdire değer bir başarı ortaya koymuşlardır. Bu davranış biz sağlık çalışanlarını mutlu ettiği gibi moral ve motivasyonumuzu da arttırmıştır. Bu anlamda bazı kurum ve kuruluşlarda sağlık çalışanlarına vefa anlamında katkılar yapmışlardır. Bizler de bu kurumlara teşekkür ediyoruz. Ancak uzun süredir sağlık çalışanlarının hak kayıplarının yanında pandemi sürecinde de bu kayıplara ve bu yönteme yenileri eklenmiştir. Sağlık çalışanlarının pandemi sürecinde hak kayıplarının telafisi amacı ile 3 aylık bir sürede ek ödemelerin tavandan ödeneceği ve hastanelere Maliye ve Hazine Bakanlığınca bu ödemenin yapılacağı bizzat Bakan tarafından kamuoyuna açıklanmış olmasına rağmen maalesef, Üniversite hastanemize bu ödeme yapılmamış ve sağlık çalışanları hayal kırıklığına uğramışlardır. Söz verilen bu ödemenin maliyece yapılması hakkı teslim edecek ve haklı beklentiye cevap vermiş olacaktır” diye konuştu.

“ADALET SAĞLANMALIDIR”

“Döner sermaye yönetmeliği; çalışanların beklentilerine, ürettiği hizmete karşılık vermemekte, adaletsizlik uygulamaya devam etmektedir” diyen Bozkurt, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

“Şöyle ki; aynı birimde, aynı işi yapan, aynı eforu sarf eden sağlık çalışanlarına eğitim durumları dikkate alınarak dağıtılan ek ödemedeki adaletsiz yöntem, çalışma barışını bozmaktadır. Biz Türk Sağlık Sendikası olarak sabit ve ek ödemelerimizin kesilecek olan vergilerinin devletçe ödenerek emekliliğimize yansıyacak şekilde düzenlemenin yapılmasını ve bu ödemenin de genel bütçeden ödenmesini ve makul düzenlemeler yapılmasını yıllardır talep ettiğimiz gibi bugünde talebimizi tekrar tekrar dillendirmeye devam ediyoruz. Sağlık Sen’in Genel Başkanının dediği gibi “yanlış bir talep” olarak nitelendirmiyor ve bu talihsiz açıklamayı da sağlık çalışanlarının takdirine bırakıyoruz. Aynı zamanda pandemi sürecinde ek ödemeler, idari ve esnek mesailer, nöbet ücretleri, fazla mesai gibi durumlarda standartlar olmayınca keyfi ve uygulamalarla sağlık çalışanları mağdur edilmiş, hastanelerimizde ve servisler arasında uygulama birliği sağlanamamış ve çalışanlar mutsuz olmuşlardır. Hazine ve Maliye Bakanlığının basında açıkladığı, ek ödemelerin tavandan verilmesi ve maliyenin bu anlamdaki katkısı öncelikle yerine getirilmeli ve Üniversite hastanesi çalışanlarının bu mağduriyetleri giderilmeli, Adalet sağlanmalıdır.” (OLCAY POLAT) 







 
Son Eklenen Haberler