Takip Et

SON DAKİKA

Nazilli Devlet Hastanesi, bölge hastanesini aratmıyor

3 Temmuz 2017, Pazartesi 11:49

     


Nazilli Devlet Hastanesi, ilçe halkının yanı sıra çevre ilçelerden gelen hastalara da kesintisiz sağlık hizmeti veriyor. Bu yönüyle bölge hastanelerini aratmayan Nazilli Devlet Hastanesi, günde 4 bin 500 hastaya hizmet veriyor.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Nazilli ve çevre ilçelerden gelen vatandaşlara hizmet veren Nazilli Devlet Hastanesi, ikisi diyaliz, ikisi de evde hasta bakımı birimi olmak üzere 13 pratisyen, 80 uzman hekim kadrosu, 650 sağlık çalışanı ile günlük ortalama 4 bin 500 hastaya sağlık hizmeti veriyor. Nazilli Devlet Hastanesi acil servisine günde ortalama 50, ayda bin 400 ambulans hastası giriş yaparken, bu sayının Aydın Devlet Hastanesi’nde bin, Atatürk Devlet Hastanesi’nde 800 olduğu öğrenildi. Acil servise giriş yapan hasta yoğunluğu bakımından Aydın Devlet Hastanesi’nden daha yoğun çalışan Nazilli Devlet Hastanesi, 80 poliklinik ile Kuyucak, Karacasu, Buharkent, Bozdoğan, Yenipazar, Sultanhisar ilçeriyle birlikte yaklaşık 250 bin nüfusa kesintisiz sağlık hizmeti veriyor.

ÇOCUK YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ KURULMASI PLANLANIYOR

Şehir hastanesini aratmayan Nazilli Devlet Hastanesi hizmete girdiği günden bu yana sayısız önemli büyük ameliyatlara da imza attı.Günde ortalama 40 ameliyat gerçekleştirilen hastanede 20 yataklı iki ayrı 3'üncü seviye yoğun bakım, 10 yataklı 2'nci Seviye Nöroloji yoğun bakım, 9 yataklı 2'nci seviye dahiliye yoğun bakım, 10 yataklı 1'inci seviye genel yoğun bakım, 10 yataklı 1'inci seviye yeni doğan yoğun bakım olmak üzere toplamda 59 yataklı 6 ayrı yoğun bakım ünitesinin yanı sıra 23 yataklı palyatif bakım servisi bulunuyor. Nazilli Devlet Hastanesi’nde bölge açısından en çok eksikliği duyulan çocuk yoğun bakım ünitesinin açılmasının planlandığı da öğrenildi.

Öte yandan, Sağlık Bakanlığı’na tahsis edilen hastanenin yanındaki Gazi Mustafa Kemal İlkokulu binasında da psikiyatri kliniğini genişletme çalışmalarının yanı sıra Alkol Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (AMATEM) açılmasının planlandığı bildirildi. AMATEM’in hayata geçmesi ile özellikle çocuk yaşlara kadar inen ve gittikçe yaygınlaşan madde bağımlılığıyla mücadele anlamında Nazilli için büyük önem taşıyan bir ihtiyacın giderileceği öğrenildi.

ÜÇ BRANŞTA SERTİKA VERİYOR

Birçok üniversite ve eğitim-araştırma hastanelerinde dahi bulunmayan hizmetleri sunan Nazilli Devlet Hastanesi’nde ameliyathane, yoğun bakım ve palyatif bakım hemşireliği sertifika eğitimleri de dikkati çeken önemli hizmetler arasında yer alıyor.

Türkiye’nin her yerinden gelen hemşirelerin katıldığı bu eğitimlerde, aldıkları teorik ve pratik eğitim sonrası sınavda başarılı olanlara Sağlık Bakanlığı onaylı sertifika veriliyor.

ÇEŞİTLİ BRANŞLARDA UZMAN HEKİM AÇIĞI VAR

Dar uzman kadrosuna rağmen bölge hastanesi gibi hizmet veren Nazilli Devlet Hastanesi’nin, beyin cerrahı, göğüs cerrahı, radyolog, çocuk doktoru ve kadın doğum uzmanı, dermatoloji uzmanı, acil uzmanı ve pratisyen hekim gibi çeşitli branşlarda uzman hekime ihtiyaç duyulduğu öğrenildi. Bu kadro açığının giderilmesiyle, tek ve çift kişilik odalarda modern bir sağlık hizmeti veren hastane, bölge insanının tüm branşlardaki sağlık ihtiyaçlarını karşılayabilecek. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...      







 
Son Eklenen Haberler