Takip Et

SON DAKİKA

Yengbaza Mektebi mezunları Gaynaşma Gecesi'nde bir araya geldi

14 Kasım 2016, Pazartesi 14:22

     


Yenipazar Ortaokulu mezunlarının 5. kez düzenlediği 'Yengbazalıla Gaynaşma Gecesi' Kuşadası Sunday Beach Otel'de gerçekleştirildi. 1969 yılından 1971 yılına kadar Yenizpazar Ortaokulu'ndan mezun olan kişilerinin bir araya geldiği geceye özel hazırlanan 'Yengbazalıla Gaynaşma Gecesi Gatılım Belgesi' geceye katılanların ilgi odağı oldu.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Bu yıl 5'incisi düzenlenen Yenipazar Ortaokulu'ndan 1969 ile 1971 yılları arasında mezun olan kişilerin katıldığı 'Yengbazalıla Gaynaşma Gecesi' Kuşadası Sundan Beach Otel'de yoğun katılımla gerçekleştirildi. Türkiye'nin farklı illerinde yaşayan Yenipazar Ortaokulu'ndan mezun olmuş kişileri bir araya getiren gecede renkli anlar yaşandı. 1969-1971 yılları arasında Yenipazar Ortaokulu'ndan mezun olan öğrencilerin öğretmenliğini yapan Ali Özer'in konuşması ise herkesi duygulandırdı.

Kendini hasat kaldırmış, buğdayı ambara kaldırmış mutlu bir çiftçi gibi hissettiğini belirten Ali Özer, "Sizler Yenipazar Ortaokulu'nda eğitim aldınız. Bu yüzden çok şanslısınız. Bende çok şanslıyım çünkü mezun olduğum okulumda görev yaptım. Bir gün bir öğrencim bana , onlara çok şey kattığımı söyledi. Bende buna itiraz etti. çünkü sizler bana çok şey verdiniz. Sizlerin bana verdikleriyle ben, gencim, dincim, ayaktayım. Bir öğretmen emeğinin karşılığını alabildiği sürece mutludur, huzurludur. Şöyle bir sizlere baktığımız zaman gurur duyuyorum. Çünkü bir insanın memur olması, iş adamı olması önemli değil. Adam olması, insan olması önemli. Hepinizle ayrı ayrı gurur duyuyorum"dedi.

"YENİPAZAR DÜNYANIN EN ÖZEL YERİDİR"

Gece hakkında açıklamalarda bulunan Aytekin Sözen, "Biz dünyanın en özel yerinde oturuyoruz. Sakin şehir olarak bildiğimiz, Karya Antik Kent üzerine kurulan Yenipazar Aydın'ın özel yerlerinden birisi. Şu an itibariyle denizin kıyısından içerilere 160 kilometre taban seviyesinde gidilebilen nadir yerlerden birisi. Böyle bir yer dünyada yok. İki yer dünya üzerinde çok değerlidir. Birincisi nehirleri,ikincisi tatlı suları. Yenipazar'ın önünden Menderes Nehri, arkasından ise tatlı suları akar. Kendine özel bir dili vardır. Buna Yenipazarca denir. Fakat bu Karya dilinden kalan özelliklerdir. Kendi kültürünü devam ettiren ve içinde her türlü kültürü barındıran dünyanın nadir yerlerinden bir tanesidir Yenipazar. Bu ilçede okuma oranı da yüzde yüzdür. Sokaklarında bisikletli kadınlar, genç kızlar, hep birlikte çalışabilen insanlar görebilirsiniz. Bizde Yenipazar Ortaokulu'ndan mezun olan kişiler olarak bu yıl beşinci kere bir araya geliyoruz. Biz bu geceyi geleneksel bir hale getirdik" diye konuştu. (MEHMET ÇALIK)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...

 







 
Son Eklenen Haberler