Takip Et

/>

SON DAKİKA

Kütahya'da MHP'nin seçim sonuçlarına itirazı, ilçe seçim kurulunda bugün görüşülecek

3 Nisan 2024, Çarşamba 09:56
Son güncelleme: 3 Nisan 2024, Çarşamba 09:59

     


Milliyetçi Hareket Partisi, (MHP) CHP adayı Eyüp Kahveci'nin kesin olmayan sonuçlarına göre 602 oy farkla sonuçlanmasının ardından, 'Seçiminin iptali ve oyların yeniden sayımı' için İlçe Seçim Kurulu'na başvuruda bulundu.
Kütahya Adliyesi önünde basın açıklaması yapan MHP'li Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, "Bir çok gerekçe ve usulsüzlük nedeniyle öncelikle seçimin iptal edilmesini istiyoruz. Gerekli bilgi ve belgeleri İlçe Seçim Kurulu'na sunduk. Süreci takip ediyoruz" dedi. 

MHP İl Başkanlığı ve Alim Işık’ın seçimin iptaline yönelik açıklamalarının asılsız olduğunu belirten CHP İl Başkanı Tamer Yenikaya konuştu.
MHP İl Başkanlığı ve Alim Işık’ın seçimin iptaline yönelik açıklamalarının asılsız olduğunu belirten CHP İl Başkanı Tamer Yenikaya, “İddialar soyuttur. Salt geçersiz oyun fazlalığı, itirazın sonuca etkili olduğunu göstermez. Halkımız seçimini yapmıştır.” dedi.

Alınan bilgiye göre Kütahya merkez ilçe seçim kurulu, MHP tarafından yapılan itirazları görüşmek üzere bugün toplanıyor. Kararın bugün alınabileceği konuşulurken, itirazın reddi ya da kabulü halinde nasıl bir durum ortaya çıkacağı da henüz öngörülemiyor. (MEHMET YAYLIOĞLU) 







 
Son Eklenen Haberler