Takip Et

SON DAKİKA

Buharkentli engelliler kabuklarını kırdı

30 Kasım 2016, Çarşamba 13:34

     


Buharkent Halk Eğitim Merkezi bünyesinde oluşturulan Engellilerle El Ele Kültür ve Sanat Evi'nde açılan kurslara devam eden engelliler, ahşap boyama, rölyef, takı tasarım, kokulu sabun, kapı süsleri, seramik süsleme, su kabağından lambalar, vazolar, keçe çanta, sepet ve çeşitli hediyelik el işleri yaparak üretime katkı sağlıyor.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Buharkent'te Halk Eğitim Merkezi bünyesinde eski müdür Aşkın Güneş’in öncülüğünde, kaymakamlık ve belediyenin desteğinde açılan ''Engellilerle El Ele Kültür ve Sanat Evi''ne devam eden engelliler, yaptıkları el işleri ile hem üretken bireyler haline geldi hem de birlik ve beraberlik içinde güzel işler başarmanın örneğini sergiledi.

KAYMAKAMLIK VE BELEDİYE DESTEKLEDİ

Buharkent’te dernekleri olmayan engellilerin bir araya gelerek üretken bireyler olmasına öncülük eden Şaban Öztürk, Kaymakam Cemil Öztürk ve Belediye Başkanı Mehmet Erol’un destekleri ile 2 yıl önce açılan Engellilerle El Ele Kültür ve Sanat Evi'ne kursa gelen engellilerin, yeteneklerini geliştirip üretime katılabilecekleri bir ortama kavuştuklarını söyledi.

MİMARI AŞKIN GÜNEŞ

Dönemin Halk Eğitim Merkezi Müdürü Aşkın Güneş’in öncülüğünde başlayan kursa yine sonraki Halk Eğitim Müdürü Abdurrahman Çıbık’ın katkıların büyük olduğunu ifade eden Öztürk, “Engelli arkadaşlarımız, bir arada toplanıp yeteneklerini keşfediyor. Kurs öğretmenimiz Şeküre Gönen’in nezaretinde ahşap boyama, rölyef, takı tasarım, kokulu sabun, kapı süsleri, seramik süsleme, su kabağından lambalar, vazolar, keçe çantalar, sepet ve daha nice hediyelik el işlerini yaparak üretime katkı sağlıyoruz. Arkadaşlarımız, satılan ürünlerden elde edilen gelirle kendi ayaklarının üzerinde durmayı öğrendiler. Bu işin mimarı, eski müdürümüz Aşkın Güneş. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Herkes bir tuğla koydu. Engellilerin elinden tutulduğunda neler başarabileceğini göstermiş olduk. Kendilerini soyutlayıp eve kapanma yerine, topluma hatta üretime katılmaları kendilerine olan öz güvenlerini de artırdı. Engelliler kabuğunu kırdı. Herkese örnek olacak bir dayanışma örneği sergiledik” dedi.

TİYATRO EKİBİ KURDULAR

Engellilerin yaptığı el işlerinin pazarlanması ve satışı konusunda kaymakam ve belediye başkanının yardımcı olduğunu ifade eden Öztürk, engellilerin yaptıklarının bunlarla sınırlı kalmadığını, bir de tiyatro ekibi kurduklarını belirterek, “Çanakkale Geçilmez adlı oyunu, önümüzdeki yılın ağustos ayında düzenlenecek İncir Festivali'nde sahneye koymayı planlıyoruz. Bundan sonraki hedefimiz, bir dernek çatısı altında örgütlenmek'' dedi.

KARACASU'DAN TAKDİR

Karacasu Engelliler Derneği Başkanı Hüseyin Dilmen, iki yıldır faaliyet gösteren Buharkent’teki Halk Eğitim Merkezi Bünyesinde açılan Engellilerle El Ele Kültür ve Sanat Evi'ni ziyaret etti. Engellilerin, bir dernekleri olmadığı halde bir araya gelip böyle güzel işler çıkarmasına imrendiğini söyleyen Hüseyin Dilmen, “Ne zamandır bizim yapmak isteyip de yapamadığımız çok güzel işlere imza atmışsınız, tebrik ederiz” dedi. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler