Takip Et

/>

SON DAKİKA

Rus Balerin Akademiden'de

29 Kasım 2017, Çarşamba 14:53

     


Kuşadası'nda 20 yıldır bale ve dans eğitmenliği yapan Rus balerin Olga Topcu, eğitimin sanatı sloganıyla Aydın'da yeni hizmete giren Akademiden Sanat Merkezinde çalışmalara başladı.Yetiştirdiği öğrencilerinin bale gösterileri nefes kesti. Rus balerin, kendisi gibi dansçı yetiştirdiği balerin kızı Elif Topcu ile aynı sahneyi paylaşmasıyla dikkat çekti.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Bale ve modern halk danslarını, Akademiden tvDEN Kültür Sanat İletişim Medya ve Teknoloji Akademisi Sanat Merkezinde Aydınlı sanatseverlerle buluşturan profesyonel dansçı Olga Topcu, Aydınlıları baleyle tanıştırmak ve Aydınlılara baleyi sevdirmeyi amaçladığını söyledi.

RUS DANSÇI OLGA AKADEMİDEN'DE

Kuşadası'nda 20 yıl önce tanıştığı bir Türk ile evlenip bale ve modern halk dansları eğitmenliğine başlayan Rus güzel Olga Topcu, 2008 yılında kendi dans okulunu açtı. Bugüne kadar sayısız, pırıl pırıl, yetenekli dansçılar yetiştiren Topcu, 2 yaşından itibaren kendisi gibi dansçı yetiştirdiği kızı ile sahneyi paylaşmasıyla dikkatleri çekiyor. Rusya'da konservatuvar bitirip sanatını yıllardır Kuşadası'nda devam ettiren Topcu, hala devam eden seksene yakın öğrencim var. Aydın'da da buna ihtiyaç var. Akademiden beni arayıp buldu. Burada profesyonel bir ekip var, ben de varım. Burada olmaktan çok mutluyum" dedi.

AYDINLILARI BALEYLE TANIŞTIRACAK

Türkiye'de ilk ve tek disiplinler arası eğitim anlayışıyla, sanatın 8 ana dalında 70 ayrı branşta profesyonel eğitim kadrosuyla hizmet veren Akademiden tvDEN Kültür Sanat İletişim Medya ve Teknoloji Akademisi çatısı altında eğitmenlik yapmaktan çok onur ve mutluluk duyduğunu ifade eden Topcu, Aydın'da ilk kez açılan bale ve modern halk danslarına yeni bir soluk getirdi. Profesyonel bir eğitim kadrosuyla çalışmaktan da çok keyif aldığını söyleyen Topcu, amacının Aydınlıları bale dansı ile tanıştırıp, baleye olan ilgiyi artırmak ve uluslararası çapta profesyonel dansçılar yetiştirmek olduğunu ifade etti .

BALET VE BALERİNLERİN DANSI BÜYÜLEDİ

Olga Topcu eğitmenliğindeki, kostüm ve koreografisiyle olduğu kadar bir kuğu kadar naif dansları ile izleyenleri büyüleyen balerin ve baletler, Yönetim Kurulu Başkanlığını Yıldıray Yener'in yaptığı Akademiden çatısı altında danslarını sunmaktan büyük keyif aldıklarını söylediler. Bale dansının çok eğlenceli bir dans olduğunu ifade eden balerinler, Aydınlıları 8 ayrı ana dalda 70 branşta eğitim veren Akademiden bünyesinde açılan bale ve modern halk dansları kursuna davet etti.

"HER YAŞTA BALE EĞİTİMİ ALINABİLİR"

Halk arasında bale dansı eğitiminin sadece küçük yaşlarda verildiği gibi bir yanlış kanı oluştuğunu dikkati çeken Olga Topcu, "Bale dansı eğitiminin 4-5 yaşlarında çocukken başlaması elbette en doğru olanı. Ancak yetişkinler bale öğrenemez diye bir şey yok. Büyük şehirlerde açılan kurslarda her yaştan insan bale eğitimi alabiliyor. Tabii erken yaşta başlamak çocuğun bedensel ve zihinsel gelişimi açısından çok daha önemli" diye konuştu.

"DANS BENİM HAYATIM"

Annesiyle aynı sahneyi paylaşan Elif Topcu, yaklaşık 14 yıldır annesinden aldığı bale ve modern dans eğitimini konservatuvarla taçlandırarak, ülkede birden fazla dans okulu açmak gibi bir hedefinin olduğunu söyledi. Elif Topcu, "Dans benim hayatım. Dans ederken kendimi çok daha iyi hissediyorum. Dansı insanların ruhlarıyla iç içe tutmak istiyorum çünkü insanlar dans ederken kendilerini daha iyi ifade edebiliyor. Türkiye’de dans önemsenmiyor aslında. Yurt dışında dans yarışmaları var ancak Türkiye’de yok. O yüzden Türkiye'de yarışmaların olmasını ve yurt dışıyla iletişim kurulmasını istiyorum. Dans federasyonu dahi yok. Bir federasyon açılmasında yarar var. Bende annemin mesleğini devam ettirerek uluslararası alanda yarışmalara katılıp, Türkiye'de de bale dansını yaygınlaştırmak ve birden fazla dans okulu açmak istiyorum" dedi.

"DANS EDERKEN ÇOK EĞLENİYORUZ"

Topcu'nun yetiştirdiği öğrencilerinden Levent Binboğa, kız arkadaşının aracılığıyla bale ile tanıştığını ve hem dans edip hem çok eğlendiğini söyledi. Bir balet olarak büyük başarılar elde etmek istediğini belirten Binboğa, "Uluslararası alanda yarışmalara katılarak Türkiye'yi temsil etmek istiyorum. Dans etmek çok zevkli. Esneklik, bedensel zihinsel gelişim için erken yaşta başlamak çok uygun. Dans etmeyi seven herkesi Akademiden'e davet ediyoruz" şeklinde konuştu. (GÜLAY ÖZTEKİN)







 
Son Eklenen Haberler