Takip Et

SON DAKİKA

Sökeliler bol ödüllü ''Su Bedevileri'' belgeseli ile buluştu

29 Kasım 2015, Pazar 16:02

     


Söke’li genç yönetmen Yavuz Pullukçu yönetmen arkadaşı Ömer Güneş ile birlikte Güney Irak’ta çektikleri ve katıldığı yarışmalardan boş dönmeyen, son olarak ABD düzenlenen yarışmada 100 belgesel film arasından en iyi kısa metrajlı film ödülünü alan ‘Su Bedevileri’ adlı belgeseli bu kez Sökeli sanatseverlerle buluşturdu.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Belgesel, Güney Irak’ta Basra Körfezi’nde, Dicle ve Fırat nehirlerinin döküldüğü yerde bulunan bataklıkta yaşayan su bedevilerinin yaşadığı su sorunlarına ve tarihi yerleşim yeri Hasankeyf’in karşı karşıya kaldığı tehlikeye dikkati çekiyor.Basra kıyısında sazlıklarda gbugünün teknolojisinden uzak yaşayan, geçimlerini hayvancılık ve balıkçılıktan sağlayan ''Su Bedevileri'nin yaşamlarını konu alan belgeselin Söke Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonu'ndaki özel gösterimi, büyük ilgi gördü.

Gösterimi, Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karakaş, Belediye Meclis Üyeleri Levent Tuna, Hüseyin Gündüz, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Neriman Arslan ve sanatseverler izledi.

Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde aldığı eğitimlerin ardından yaptığı belgeseller, yönetmenlik, yönetmen yardımcılığı görevleri ile kısa sürede bol ödüllü genç sanatçı ünvanına sahip olan Sökeli genç yönetmen Yavuz Pullukçu, sanat alanındaki başarılarını, son olarak çektiği Su Bedevileri adlı kısa metrajlı belgesel ile taçlandırdı.

Pullukçu, yönetmen arkadaşı Ömer Güneş, ekip arakdaşları Baran Vardar, Uğur Tahta, Güven Zararsız ve Yağız Pullukçu ile hazırladıkları ‘Su Bedevileri’ belgeselinin öyküsünü anlatıtı. Irak’ta başta teknoloji olmak üzere karşılaştıkları sorunlarını paylaşan Pullukçu, ”Her şeye rağmen paranın bilinmediği, ticaretin takas yöntemi ile yapıldığı orada yaşayan vatandaşların varlığını ve sorunlarını duyurmak istedik. Sanırım bunda amacımıza ulaşıyoruz, zira çevre kuruluşları bizlerle diyalog kurmaları bizi şimdiden mutlu ediyor” dedi.

En büyük hayalinin doğup büyüdüğü ilçeye yönelik bir belgesel çekerek vefa borcunu ödemek olduğunu bildiren Yavuz Pullukçu, ABD'de katıldıkları yarışmada birincilik ödülü almaları nedeniyle kendisini arayarak tebrik eden Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu ve Belediye Başkanı Süleyman Toyran’a teşekkür etti.

Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu ile Belediye Başkanı Süleyman Toyran da gecede yaptıkları konuşmalarda genç yönetmeni Söke’nin sanat elçisi olarak değerlendirerek tebrik etti, bundan sonraki projelerinde maddi manevi destek sözü verdiler. Gecede ayrıca Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Sökeli genç yönetmen Yavuz Pullukçu’ya plaket vererek sanat yaşamında başarı diledi.

(NECATİ MALDAR)







 
Son Eklenen Haberler