Takip Et

SON DAKİKA

''Prine Deve Güreşi geleneksel hale getirilsin''

29 Kasım 2015, Pazar 14:04

     


Güllübahçe Muhtarı Ramazan Akgüneş, ”Güllübahçe’de gerçekleştirilen deve güreşi ile hem tanıtımıza katkı hem de bölge esnaflarımıza katkı yaşanırken mahallemiz canlandı” dedi.

Söke Gençlikspor Kulübü Derneği’nce geçen hafta sonu sezon ilk deve güreşi olarak Güllübahçe Mahallesi’nde düzenlenen Birinci Priene Deve Güreşi Şenliği, Söke’de güzel geçen bir organizasyon olarak arkasında iz bıraktı.

Söke Belediyesi’nin lojistlik desteği ile gerçekleştirilen bölgenin ünlü güreş develerinin de aralarında bulunduğu 80 devenin renk kattığı şenlik nedeniyle Güllübahçe’ye ziyaretçi akını yaşanırken, bölge esnafı da bereketli bir Pazar günü yaşadıklarını dile getirerek tertip komitesine teşekkür ettiler.

Güllübahçe’de ilk kez deve güreşi yapılmasından çok mutlu olduklarını söyleyen muhtar Ramazan Akgüneş, organizasyon nedeniyle Söke Belediyesi ve Söke Gençlikspor Kulübü’ne teşekkür etti. Güllübahçe’nin tarihi günlerinden birini yaşadığını söyleyen Muhtar Akgüneş, ”Hayatlarında ilk kez deve güreşi izleme fırsatı bulan hemşehrilerimizin yanı sıra komşu mahallerimizde ciddi katılımlar oldu. İnşallah gelecek yıllarda da bu gerçekleştirilip geleneksel hale getirilir” dedi. (NECATİ MALDAR/DENGE AJANS)







 
Son Eklenen Haberler