Takip Et

SON DAKİKA

Didim'de 11.Altınkum Yazarlar Festivali başladı

29 Temmuz 2015, Çarşamba 12:13

     


Altınkum Yazarlar Festivali, Leyla Akgül, Ceyhun Tokgöz, Kevser Yeşiltaş, Vehbi Bardakçı, Abbas Karabulut ve Selda Davran gibi yerel yazarların imza günüyle başladı.

Didim Belediyesi tarafından bu yıl 11'ncisi düzenlenen Altınkum Yazarlar Festivali'nde ilk kez Anadolu yazarları da okurlarıyla buluştu. 15 Ağustos'ta sona erecek festivalde, Genelkurmay Eski Başkanı İlker Başbuğ, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, MHP İstanbul eski Milletvekili Engin Alan, Ünlü Sanatçılar Fikret Hakan, Füsun Önal ve Ahmet Selçuk İlkan, Gazeteci-Yazar Nedim Şener, Ünlü Sanatçı Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal gibi ünlü isimler okurlarıyla buluşacak.

Festivalin ilk gününe katılan "Umut Oyunu" adlı romanın yazarı Selda Davran, Didim’de bulunan engellilere ücretsiz kitap imzalayarak, bütün yazarlara örnek oldu. Ayrıca Didim’de yaşayan yüzde 90 engelli Abbas Karabulut Selda Davran’a, Davran da Abbas Karabulut’a kitabını imzaladı. İmza gününe katılan engelliler, "Bu davranış bize karşı gösterilen en büyük saygıdır" diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.

Festivalin ilk gününe katılan Didim Belediye Başkan Yardımcısı Salih Bankoğlu, "Selda Davran’ın bu davranışı Didim’e ve Didim halkına büyük bir jest olmuştur" dedi. Festivale katılan tüm Anadolu yazarlarına birer plaket veren Belediye Başkan Yardımcısı Salih Bankoğlu, “Bu yıl 11’incisi düzenlenen festivalimizi ulusal yazarların ötesinde yaşadığı bölgede bir değer olan Anadolu yazarlarıyla da festivalimize ayrı bir renk kattık. Kitapsever vatandaşlarımızın bu yazarlarımıza büyük ilgi göstermesi bizi son derece memnun etmiştir” diye konuştu.

"ESNAF-BELEDİYE EL ELE"

Didim'in kültür turizmi ve barış kenti olma yolunda önemli adımlar attığını söyleyen CHP'li Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay ise Altınkum Yazarlar Festivali ile amaçlarının ilçelerini ülke çapında tanıtmak olduğunu bildirdi. Bu yıl festivalde esnafı da içine katarak Didim halkıyla el ele vermek istediklerini belirten Başkan Atabay, şunları söyledi:

"Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz Altınkum Yazarlar Festivalimize bu yıl hiç olmadığı kadar sahip çıktık. Esnafımızla el ele vererek festival standımızı baştan aşağıya Didim markasını ön plana çıkararak yeniledik. Buradan bir kez daha standın yapımına katkı sağlayan tüm esnafımıza ve yıllardır bu festivali bu noktaya taşıyan, emek veren arkadaşlarımıza, festivalin yaratıcısı Hayri Kandemir’e ve değerli katkıları ile festivalimizi onurlandıran tüm yazarlarımıza teşekkür ediyorum."

"Didim, geçmişte olduğu gibi gelecekte de kültür ve sanatın merkezi aydınlanmasının ışığı olsun diye bu yola çıktık" diyen Belediye Başkanı Deniz Atabay, tüm Didimlilerin bu aydınlanma yolunda Yazarlar Festivali standını ve yazarları yalnız bırakmamalarını istedi. (EDİZ VERDİOĞLU)







 
Son Eklenen Haberler