Takip Et

SON DAKİKA

Uşaklı dağcılar, Karacasu'da mıntıka temizliği yaptı

25 Ekim 2016, Salı 14:34

     


Sezonun ilk doğa ve kültür gezisini Karacasu’da gerçekleştiren Uşak Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri, mola verdikleri Gölet kenarındaki atıkları görünce mıntıka temizliği yaptı. Uşaklı dağcılar, ''Doğal, kültürel ve tarihi açıdan olağanüstü zenginliği olan Karacasu'daki bu güzellikleri kirletmek, yöre insanına yakışmıyor'' dediler.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Uşak’ta 6 yıl önce faaliyete geçen Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulubü, 35 kişilik bir grupla sezonun ilk kültür gezisini Karacasu’da gerçekleştirdi. Kahvederesi Yaylası'ndan başlayan 8 kilometrelik parkur, Dedebağı Türbesi ve Gölet güzergahı üzerinden çömlek ocaklarına kadar devam etti. Gölet'teki piknik alanında mola veren Zirve ekibi, piknik alanında etrafa saçılmış çöpleri görünce mıntıka temizliği yaptı. Çöpleri poşetlere koyup konteynerlere bırakan dağcılar, temizliğin ardından gezilerini sürdürüp çömlek ocaklarını ziyaret etti. Çömlek ustalarından seramikçilik hakkında bilgi alan, esnaftan alışveriş yapan dağcılar, Doğa Restoran'daki öğle yemeğinin ardından Afrodisias gezisiyle parkuru tamamladı.

“DAĞDA AYAK İZİNDEN BAŞKA İZ BIRAKMAYIN”

Karacasu’ya dair izlenimlerini paylaşan Kulüp başkanı Ayhan Gökoğlu, Karacasu’yu çok beğendiklerini ancak Gölet'te karşılaştıkları manzaradan hiç hoşnut olmadıklarını söyledi. Doğal ve kültürel zenginliği olan turistik bir ilçeyi kirletenleri esefle kınadığını belirten Gökoğlu, “Biz Zirve Dağcılık olarak, ‘Dağda ayak izinden başka bir iz bırakmayın’ sloganını felsefe edindik. Etrafta çöp konteynerleri olmasına rağmen yöre halkının duyarsızlığına tanık olduk. Belediyenin rutin olarak her hafta mıntıkada temizlik yaptığını söylediler. Vatandaşlar ise gittikleri, oturdukları yerlerde çöpleri öylece bırakıp gitmişler. Bu tabloyu Karacasu'ya hiç yakıştıramadık. Bunu yapanları esefle kınıyorum. Örnek olacakları yerde Karacasu’yu bu şekilde kirletmeye hakları yok. Çöplerini biz temizledik” dedi.

Gelecek yıl bahar aylarında daha kalabalık bir grupla Karacasu’ya tekrar gezi düzenleyeceklerini belirten Başkan Gökoğlu, bir dahaki gezilerinde Sırtlanini Mağarası ile Görle kanyonlarını ziyaret etmeyi planladıklarını söylediler. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler