Takip Et

SON DAKİKA

Koçarlı, deve güreşi festivaline hazır

24 Kasım 2016, Perşembe 11:10

     


Koçarlı Belediyesi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenecek olan Koçarlı Geleneksel Deve Güreşi Festivali, 4 Aralık Pazar günü, yeni itfaiye binası yanındaki güreş alanında gerçekleştirilecek.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Bu yıl 3’üncüsü düzenlenecek olan deve güreşi festivalinden elde edilecek gelir, Koçarlı Belediyespor’a harcanacak. Her yıl olduğu gibi bu yıl da binlerce deve güreşi sevenleri bir araya getireceklerini kaydeden Başkan Mutlu Öztürk, vatandaşları, 4 Aralık Pazar günü saat 11.00’de yeni itfaiye binasının yan tarafında bulunan alanda yapılacak deve güreşine davet etti.

“DEVELER GÜREŞECEK, GELENEKLERİMİZ SÜRECEK”

Deve Güreşi Festivali’nin hazırlıklarının tamamlandığını belirten Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, “Şehrin merkezinde böyle bir etkinlik düzenlediğimiz için komşu ilçelerden çok sayıda vatandaşımız deve güreşlerini izlemeye geliyor. Vatandaşlarımız hem eğleniyor hem de güreşleri izliyor. Tam bir kaynaşma ortamı oluyor. Bizim güreşlerimizde kan, vahşet, gözyaşı yok. Develer güreşecek, geleneklerimiz sürecek. Güreşimize bölgemizdeki pehlivan develerin yanı sıra çevre il ve ilçelerden de pehlivan develer katılacaktır. Tüm hemşerilerimizi festivalimize bekliyoruz” dedi.

Festivalde güreşlere katılan develer yaşlarına göre baş üstü, baş ve baş altı kategorilerinde gün boyu güreşecek. Müsabakalar sonucu dereceye giren deve sahiplerine törenle kupa verilecek. (GÖKHAN DÜZYOL)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler