Takip Et

SON DAKİKA

TED Ege Koleji'nin sergisi açıldı

24 Mayıs 2016, Salı 17:30

     


TED Ege Koleji'nin resim, seramik, heykel ve ebru çalışmaları sergisi, Sevgi Yolu Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi’nde açıldı. TED Ege Koleji Genel Müdür Ahmet Şaba; bu tür çalışmalardaki amaçlarının beyin, el, kol ve kas sinirlerinin iletişim kurmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Sergide, TED Ege Koleji'nin ilk, orta ve lise bölümleri öğrencilerinin akrilik tekniği ile kağıt ve tuval üzerine yaptığı suluboya, pastel, karışık teknik, karakalem, kolaj ve ebru sanatı çeşitleri; şekillendirme teknikleri uygulanarak gerçekleştirilen seramik çalışmaları ve gaz betonundan (yutang) yapılan üç boyutlu heykel çalışmaları ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

BİLİM ATÖLYELERİNDE ÇALIŞILIYOR

TED Ege Koleji Genel Müdürü, Kurucu Temsilcisi,Orta ve Lise Müdürü Ahmet Şaba, sergi açılışında yaptığı konuşmada, “Amacımız beyin ile el, kol, kas sinirlerinin iletişim kurmasını artırmaktır. Cumhuriyetimizin, ülkemizin bize emaneti olan öğrencilerimizin, kendi dönemlerindeki mutlu bireyleri, lider bireyleri olarak yetişmeleri en büyük arzumuzdur. İlkokuldan başlayarak özel bir program uygulanmaktadır. Sadece TED okullarına özgü bu programın eğitim basamağında sanat, kültür ve spor becerilerini geliştirmeleri çok önemsenmektedir. Bunların içeresinde ayrı bir yer tutan resim, heykel, seramik, ebru ve bilim atölyesinde öğrencilerimiz çalışmalarını yürütmektedirler. Bu çalışmaların hazırlanmasında yardımcı olan bütün öğretmen arkadaşlarıma ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Üç gün sürecek sergi perşembe günü sona erecek. (Yağmur Çağla Efe)







 
Son Eklenen Haberler