Takip Et

SON DAKİKA

Efeler’de perdeler ulusal tiyatro festivali için açıldı

23 Ocak 2019, Çarşamba 14:11

     


Efeler Belediyesi, ünlü edebiyatçı Muzaffer İzgü'nün ismini taşıyan bir tiyatro festivali gerçekleştirdi. 4 gün süren, 5 bini çocuk 6 bini yetişkin olmak üzere 11 bin kişinin izlediği Muzaffer İzgü 1. Ulusal Tiyatro Festivali'nde çocuk ve yetişkinlere yönelik 34 oyun seyirciyle buluştu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Bugüne kadar düzenlediği kültür sanat etkinlikleriyle dikkat çeken Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, ulusal tiyatro festivaliyle sanatseverlerin gönlünde taht kurdu. Türk Edebiyatının güçlü isimlerinden Muzaffer İzgü'nün isminin verildiği festivale ünlü isimler de katıldı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Efeler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yusuf Kalın festival hakkında bilgiler verdi. Efeler Belediyesi olarak zoru başardıklarını kaydeden Kalın, Efeler Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Arkın Selek ve ekibine, Belediye Başkanı Özakcan'a ve emeği geçen personele teşekkür etti. "Festivalimize isim babalığı yapmış olan Muzaffer İzgü'yü de saygı ve rahmetle anıyorum." dedi.

"GELENEKSEL HALE GETİRMEK İSTİYORUZ"

Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, "Sanat, insanları yan yana getirerek insana bakmanın ve görmenin en güzel kapılarını açmaktadır. Tarih öncesi ve sonrasında birçok medeniyete ev sahipliği yapan Efeler ilçesinde belediyemiz, sanatı ve sanatçıyı vatandaşlarımızla buluşturmaya devam ediyor. İnsana ve hayata dair her şeyi sahneden bizlere sunan tiyatro, bireyin kendisinden başlayarak toplumu sorgulamasına, iyiye, güzele ve doğruya ulaşmasına vesile olmaktadır. Efeler'de sadece tiyatro değil, sanatın her dalının, toplumun tüm kesimlerine ulaşması için gayret ediyoruz." dedi. Bu yıl ilki düzenlenen festivali geleneksel hale getireceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Özdemir Nutku, Ahmet Şahin İzgü, Prof. Dr. Hülya Nutku ve Dr. Hidayet Sayın'a onur; Yalçın Dinçer, Nazif Uslu, Tarık Pabuççuoğlu, Rasim Aşın, Gülşah Özdemir Koryürek, Metin Güler ve Arkın Selek’e Emek Ödülü verildi.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen tiyatro grupları, açılış töreninin ardından kent merkezi ve köyden mahalleye dönüşen kırsal kesimlerde oyunlar sahnelediler. Oyunlarla birlikte atölye ve söyleşiler düzenlendi.

Festivale katılan tüm sanatçılar, Özakcan başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederek festivalin gelenekselleştirilmesi dileğinde bulundular. (HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler