Takip Et

SON DAKİKA

Fotoğraf tutkunları Aydın'da buluştu

22 Kasım 2016, Salı 13:59

     


Efeler Belediyesi tarafından düzenlenen '1. Uluslararası Fotoğraf Çalıştayı' sona erdi. 37 sanatçının katıldığı çalıştayda fotoğraf dalında birçok konu ele alındı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Fotoğrafsever 33 yerli, 4 yabancı, 6 dernek ve kuruluş, Efeler Belediyesi'nin düzenlediği '1. Uluslararası Fotoğraf Çalıştayı'nda bir araya geldi. Çeşitli alanlarda fikir alış-verişinin ve çalışmanın yapıldığı çalıştayın son gününde Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, sanatçılarla akşam yemeğinde bir araya geldi. Yemek sonrası Başkan Özakcan tarafından katılımcılara sanata verdikleri değerden dolayı teşekkür edilerek katılım belgesi verildi.

ATATÜRK'ÜN SANAT VE SANATÇIYA VERDİĞİ ÖNEMİ HATIRLATTI

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün sanata ve sanatçıya verdiği önemi hatırlatan Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, "Efeler'de kültür ve sanat alanında yapılan her türlü etkinliğe katkı sağlamak, desteklemek ve sanatçı arkadaşlarımızla birlikte olmak, onları halkımızla buluşturmak amacıyla bu etkinlikleri düzenliyor, belediye olarak katkı sağlıyoruz. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün hepimizin bildiği sözü var. 'Milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz, başbakan olabilirsiniz hatta cumhurbaşkanı olabilirsiniz ama sanatçı olamazsınız' diyor. Kendisi sanat ve sanatçıya bu kadar değer ve önem vermiş bir insandır. Aynı duyguları ve düşünceleri paylaşıp yaşama geçirmeye çalışıyor, kültür ve sanata dönük çalışmalarız ile ilçe olarak farkındalık yaratıyoruz. Efeler olarak Türkiye'ye örnek olabilecek işler çıkardığımızın inancıyla tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Çalıştayın küratörlüğünü yapan Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, TV ve Sinema Bölümü Öğretim Görevlisi Tahir Ün, "Çok güzel zamanlar geçirdik. Tüm katılımcı sanatseverlere teşekkür ediyorum. Ne zaman karanlığa düşsek, çok uzakta beliren ışık aslında sanatın ışığıdır. Aydınlık, sanatla dolu ve fotoğrafın ışığı hiç eksik olmayan bir ülkede hepinize güzel bir yaşam diliyorum" diye konuşarak çalıştaya katkılarından dolayı Başkan Özakcan ve tüm belediye personeline teşekkür etti.

Konuşmaların ardından sanatçılara tek tek katılım sertifikalarını takdim eden Başkan Özakcan, gecenin sonunda tüm katılımcılarla birlikte fotoğraf çektirdi. (SUAT DENİZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler