Takip Et

SON DAKİKA

"Aydın, turizm potansiyelini gerçekleştiremiyor"

22 Eylül 2020, Salı 14:10

     


AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, Aydın’da kültür turizminin olması gerektiği yerde olmadığını ve Aydın'ın turizm potansiyelini gerçekleştiremediğini belirtti. İzmir'den kalkan turların Pamukkale'ye giderken Aydın'a uğramadıklarına dikkat çeken Savaş, "Antik kentlerimizi ve kültür ürünlerimizi markalamak zorundayız" dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın'ın Nazilli ilçesinde, Mastaura Antik Kenti'nde keşfedilen amfi tiyatronun basın tanıtımında açıklama yapan AK Parti Aydın Milletvekili ve Kamu İktisadi Teşekkülleri Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, Aydın’da kültür turizminin olması gerektiği düzeye erişemediğini söyledi. 2019 yılında Aydın’a iki milyon turist geldiğini belirten Savaş, ören yerlerini sadece 150 bin turistin ziyaret ettiğini belirtti. 23 antik kent ile medeniyet ve kültür şehri olarak tanımladığı Aydın'ın turizm potansiyelini gerçekleştiremediğini dile getiren Savaş, bu noktada belediyelere büyük görev düştüğünü ifade etti.

"TUR OTOBÜSLERİ AYDIN'I TRANSİT GEÇİYOR"

Aydın’da kültür turizmi için markalar yaratmanın önemine dikkat çeken Savaş, "İzmir’den kalkan turlar Efes, Meryem Ana gezilerinden sonra ilimize uğramadan Denizli Pamukkale’ye gidiyorlar. Binlerce tur otobüsü ilimizin içinden geçiyor fakat antik kentlerimize uğramıyor. Antik kentlerimizi ve kültür ürünlerimizi markalamak zorundayız" dedi. Nazilli Mastaura’da keşfedilen amfi tiyatronun bölgede turizm ivmelenmesi yaratabilecek bir ürün olduğunu söyleyen Savaş, "Bu eşsiz yapının ortaya çıkarılmasını sağlayan başta AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim ve emeği geçen tüm arkadaşlarımızı kutlarım” dedi. Savaş, antik kent kazılarının hızlanması gerektiğini, bunun da ancak STK’lar ve yerel yönetimlerin destek vermesiyle mümkün olduğunu vurguladı. (DUYGU DİLEK)







 
Son Eklenen Haberler