Takip Et

SON DAKİKA

Girit kökenliler, Söke ve Kuşadası'nda buluştu

22 Mayıs 2017, Pazartesi 14:06

     


Bu yıl 8.si düzenlenen Giritliler Festivali, Davutlar Sevgi Plajı'nda gerçekleştirilen etkinliklerle sona erdi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Kuşadası'nda faaliyet gösteren Giritliler Kültür, Dostluk ve Yardımlaşma Derneği'nin, Kuşadası ve Söke belediyelerinin desteğinde bu yıl sekizincisini düzenlediği Giritliler Festivali, rekor sayıda katılımla tamamlandı. Üç gün süren

Giritliler Şenliği, 19-20-21 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi. Sekiz yıl önce bir zeytin bahçesinde az sayıda kişi ile ilki gerçekleştirilen festivale, bu yıl Girit ve Anadolu’nun değişik yörelerinden gelen yüzlerce kişi katıldı.

19 Mayıs Cuma günü Söke'deki tarihi Uzbek Konağı'nın açılış töreni ile başlayan festivalin ikinci gününde, Kuşadası'nda Girit mutfağından örnekler sunuldu. Akşam da çeşitli müzik etkinlikleri gerçekleştirildi.

 

SEVGİ PLAJI'NDAKİ FESTİVALE ANADOLU'NUN DÖRT YANINDAN KONUK GELDİ

Kuşadası ve Söke belediyelerince desteklenen 8. Giritliler Festivali'ne Girit ve Atina'dan gelen yabancı konuk ve halk oyunları ekipleri ile başta Ege Bölgesi olmak üzere, yurdun değişik yörelerinden çok sayıda konuk katıldı. Girit kökenliler içinde Mersin, Adana, Hatay, Konya, Gemlik, Mudanya ve İstanbul’dan gelenler bir hayli fazlaydı.

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran ve Türkiye Giritliler Federasyonu üyesi dernek başkanları ve yöneticilerinin ağırlandığı festivalde, Girit’den gelen sanatçıların konser ve halk oyunları gösterileri izlenirken Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi ve Davutlar Halk Oyunları Ekibi'nin oyunları büyük alkış topladı. Etkinlikte

gösterilerinin yanı sıra maniler okundu, ayrıca mübadele dönemi fotoğraf sergisi ve Girit mutfağı ağırlıklı yemek stantları gezildi.

 

FEDERASYON AÇIKLAMASI YAPILDI

Festivalin ev sahipliğini yapan Kuşadası Giritliler Kültür Dostluk ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Yunus Çengel, Anadolu’nun dört bir yanından gelen katılımcılara teşekkür etti. Çengel, festivale olan katılımın her geçen yıl artmasından duydukları memnuniyetini dile getirerek, ”Amacımız, bir yandan kültürümüzü yaşatıp ayakta tutmak, bir yandan da tanışıp kaynaşmayı sağlamak. Girit ile kültürel ilişkilerimizi daha da güçlendirmek” dedi. Festivale destek veren Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran’a teşekkür eden Çengel, konuklara Anadolu’daki Giritliler derneklerinin federasyon çatısı altında birleşme kararı aldıklarını açıkladı.

 

ÇENGEL FEDERASYON BAŞKANI OLDU

Federasyonu oluşturan derneklerin başkanları; Hüseyin Sunay (Erdek), Ahmet Çakmak (Gemlik), Hakan Gülen (Bornova), Cem Con (Antalya), Yaşar Güngör (Mersin), Hüseyin Şendağ (Tarsus), Sabri Selviler (Çukurova), ve Hüseyin Türker'i (Mudanya) konuklara tanıtan Kuşadası Giritliler Dostlluk ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Yunus Çengel, federasyon olarak gelecekte daha güzel hizmetler gerçekleştireceklerine inandığını söyledi.

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı da Giritliler Festivali'nin Kuşadası'nda yapılmasını önemsediklerini belirterek, gelecek yılki etkinlikte Kuşadası Giritliler Evi’nin açılacağının sözünü verdi. (NECATİ MALDAR/DENGE AJANS)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler