Takip Et

SON DAKİKA

“İncirliova’nın gelişimi; tarihi ve kültürel mirasıyla bütünleşecek”

21 Mart 2017, Salı 18:08

     


İncirliova Belediye Başkanlığı; ilçenin kültürel, doğal ve ekonomik alanda gelişme potansiyelinin araştırılması için çalışma başlattı. Belediye Başkanı Gürşat Kale, “Her geçen gün gelişen ve büyüyen ilçemiz, tarihi ve kültürel mirasıyla bütünleşerek kent dokusuna kavuşacak” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, ilçesinde, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nden akademisyenler ile farklı kurumlarda görevli arkeoloji, tarih, bilgi, belge ve yönetim alanında uzman kişilerin katıldığı bir araştırma yapıldığını söyledi. İncirliova’nın kültürel ve tarihi mirası başta olmak üzere, doğal alanlar, turizm olanakları ve çevre planlamaları konularında ortak çalışmalar yapılacağını belirten Belediye Başkanı Kale, heyetin İncirliova’da tarihi eserler, yerleşim dokusu ve doğal alanlarda incelemelerde bulunarak ilçenin gelişimine önemli katkı sağlayacağına dikkati çekti.

 

“KÖKLERİMİZDEN BESLENMEMİZ LAZIM”

Saha çalışmasının akabinde araştırma heyeti ile bir araya gelen Başkan Kale, organizasyona katılan akademisyen ve uzmanların değerlendirme ve önerilerinin, kentin sağlıklı bir biçimde gelişmesine yönelik proje ve stratejilere önemli katkı yapacağını belirterek, “İncirliova’nın tüm alanlarda gelişmesi ve bir cazibe merkezi olması için aktif biçimde çalışıyoruz. Sizlerin mesleki formasyonlarınız dolayısıyla bize göstereceğiniz yol ile biz de İncirliova’yı daha güzel yerlere getirmek için var gücümüzle çalışacağız. Bizim daha iyi yerlere ulaşmamız için derinlerdeki köklerimizden mutlaka beslenmemiz lazım. Bu konuda her türlü rehberliğe açığız” dedi.

Belediye salonunda düzenlenen toplantıya Tarihçi Prof. Dr. Enver Konukçu, Arkeolog Prof. Dr. Adnan Diler, Tarihçi Yrd. Doç. Dr. Ayten Can, Tarihçi Yrd. Doç. Dr. Kemal Haykıran, Arkeolog Uzm. Dr. Şahin Gümüş, Bilgi Belge Yönetimi Uzmanı Dr. Osman Torun, Arkeolog Yusuf Yavaş, Tarihçi Uzm. Ali Özçelik, Tarihçi Uzm. Mehmet Akkaya ve Şehir Plancısı Umut Vardar katıldı. (HABER MERKEZİ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...

 







 
Son Eklenen Haberler