Takip Et

SON DAKİKA

Devecilik kültürü UNESCO yolcusu

20 Kasım 2016, Pazar 13:57

     


İzmir’de başlayan 1. Uluslararası Selçuk-Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Sempozyumu, Türkiye Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu Başkanı Aytekin Kaya'nın İncirliova'daki çiftliğinin incelenmesiyle devam etti. Kaya, yaptığı açıklamada, devecilik kültürünün geliştirilmesi ve daha ileriye taşınması için UNESCO’ya taşınması amacıyla çalışmaların sürdüğünü söyledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Selçuk-Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Sempozyumu, Selçuk'ta başladı. 3 gün süren sempozyumun sonunda devecilik kültürü ve deve güreşleriyle ilgili bilgiler verildi. Devenin eski Türk devletlerinde topumun hem ticari, hem de inançsal ihtiyaçlarını karşılamada rolü olduğu ve tarihi kayıtlar büyük kervan yollarının güçlü develerini Türklerin yetiştirdiğinin altı çizilerek, Türklerin düşüncelerine önem verildiği aktarıldı.

ÇİFTLİKTE DEVE SÜTÜ İKRAM EDİLDİ

Selçuk’ta başlayan sempozyumun ardından bir grup katılımcı, Türkiye Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu Başkanı Aytekin Kaya'nın İncirliova'daki deve çiftliğini ziyaret etti. Burada ziyaretçileri karşılayan Başkan Kaya, deve yetiştiriciliği konusunda bilgi verdi, deve sütü ikram etti. ‘Bilimin ışığında, UNESCO yolunda’ sloganıyla düzenlenen sempozyuma ilişkin bilgiler veren Başkan Kaya, “Develer, Türklerin hayatında önemli bir yere sahiptir. Devecilik geleneğini ve kültürünü geliştirmek, güzelleştirmek için bu kültürü UNESCO’ya kazandırmak istiyoruz. Bu platform kültürümüze önemli bir katkı sağlayacak” dedi.

Ziyarete İran, Azerbaycan, Fransa, Hollanda'dan ve Ege Üniversitesi'nden birçok profesör ile öğretim görevlileri katıldı. (GÖKHAN DÜZYOL)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler