Takip Et

SON DAKİKA

‘Sadakat’ hem düşündürdü hem ağlattı

20 Şubat 2020, Perşembe 14:19

     


Efeler’in Sıradışı Kahvecisi olarak tanınan Yılmaz Çam’ın senaryosunu yazdığı Sadakat Tiyatro Oyunu, Efeler’de sahnelendi. Alkol, kumar ve uyuşturucu gibi kötü alışkanlıkların aile üzerindeki olumsuzluklarının anlatıldığı oyun, izleyicileri hem düşündürdü hem de ağlattı.

Aydın Kültür Merkezi Hidayet Sayın Salonu’nda Söke Şehir Tiyatrosu oyuncularının sahnelediği Sadakat, izleyicilerden tam not aldı. Yılmaz Çam’ın kaleme aldığı, proje sorumluluğunu Selamı Taner, rejisörlüğünü Barış Demirkaya’nın üstlendiği oyunu, Polat Kaya, Ebru Gül, Hamdi Akgül, İsa Kır, Beyza Mutlu, Ezgi Özen, Sezer Eşiçok ve Elif Yıldırım sahneledi.

Alkol ve kumar bağımlısı bir babanın 3 çocuğu ile eşine yaptığı zulüm, ailenin en büyük kız çocuğunun da uyuşturucu batağına saplandığı bir aile dramının anlatıldığı tiyatro sahnesi, izleyicileri oldukça etkilediği gözlemlendi. Yıllarca verdiği mücadele yetersiz kalınca çocuklarıyla birlikte evi terk etme kararı, alkol ve kumar bağımlısı babanın yaptığı hatadan dönmesiyle ailenin tekrar huzura kavuşmasıyla finale ulaşan sahne ile tüm izleyiciler de rahat bir nefes aldı.

Senaryonun yazarı Yılmaz Çam, alkol, kumar ve uyuşturucu bağımlılığın ne kadar kötü bir alışkanlık olduğunu anlatmak istediğini belirterek, oyunu herkesin en az bir kere izlemesini talep etti. Sahne sonunda oyuncuları tebrik eden Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay, düzenleyecek oldukları organizasyon ile Sadakat oyununu tüm Efeler halkı ile buluşturmak istediği ifade etti. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler