Takip Et

SON DAKİKA

Aşıklar Dedesi Şeyh Kemal, gönülleri birleştirdi

18 Mayıs 2017, Perşembe 07:45

     


Karacasu’nun Ataköy Mahallesi'nde, bölgede yaşamış 7 aşık kardeş evliyadan biri, Aşıklar Dedesi Şeyh Kemal gönülleri birleştirdi. Vatandaşların yılın her günü gerçekleştirdikleri ziyaretlerle adaklar adayıp dilekler dilediği geleneksel keşkek hayrı ve yağmur duası birlik beraberlik içinde yapıldı. Ataköy Muhtarı Cengiz Dedeoluk, Ataköy Hayır İşleri Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Ramazan Ekşi’nin öncülüğünde, vatandaşların katkıları ile düzenlenen keşkek hayrına binin üzerinde vatandaş katıldı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

ŞEYH KEMAL TÜRBESİNİN YOLU VE ÇEHRESİ DEĞİŞTİ

Daha önce yolu olmadığından ulaşım sorunu yaşayan mahalle sakinleri, Büyükşehir Belediyesi tarafından yolun asfaltlanması ile ulaşım daha kolay hale geldi. Karacasu Belediyesi tarafından da hayır öncesi çevre düzenlemesi, yemeklerin pişirilmesi için bulaşıkhane, WC, çeşme ve türbe çatısı ile bakımlı hale getirildi. Türbeyi ziyaret eden vatandaşlar, yaklaşık 700 yıl önce yaşamış yedi aşıklardan biri olarak bilinen ve Aşıklar Dedesi Şehy Kemal ruhuna dualar okudu.

 

BAŞKAN MUHTARLA BİRLİKTE KEŞKEK DÖVDÜ

Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, Belediye Başkan Yardımcısı Erdinç Gümüş, CHP İlçe Başkanı Cengiz Çumralı, İlçe Kadın Kolları Başkanı Güllü Büyükgümüş, AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç ve çevre mahallelerden çok sayıda vatandaşın katıldığı hayırda geleneksel keşkek, kavurma ve yöresel yemekler ikram edildi. Şeyh Kemal Aşıklar Dedesi keşkek hayrında Müftü Murat Han Aksoy’un okudu mevlidin ardından geleneksel yağmur duası yapıldı. Mahalle Muhtarı Cengiz Dedeoluk, Başkan Büyükyapıcı ile birlikte bakır kazanların başına geçip keşkek dövdü. Muhtar Dedeoluk, mahalleye yaptığı hizmetlerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı’ya teşekkür etti. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...

 







 
Son Eklenen Haberler