Takip Et

SON DAKİKA

Ünlü yazar Kahraman Tazeoğlu, okurları ile buluştu

17 Mayıs 2017, Çarşamba 10:02

     


Karacasu Kaymakamlığı'nın 10-16 Mayıs Engelliler Haftası Kültür ve Sanat Etkinliklerine gelen Yazar Şair ve Radyocu Kahraman Tazeoğlu, okurları ile buluştu. Seven kalplere tercüman olan kitaplarıyla okurlarına ulaşan ünlü Yazar imza gününe katıldı. Fotoğraf çektirmek ve kitaplarını imzalatmak için sıraya giren hayranlarının yoğun ilgisiyle karşılaşan Tazeoğlu, kitaplarından anlattığı hikayeler, ve şiirleri ile büyük beğeni topladı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

HAYRAN KİTLESİ ÇOĞUNLUKLA KADIN

Karacasu Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı, Cumhuriyet Savcısı Zuhal Solmaz, Engeliler Derneği Başkanı Hüseyin Dilmen ve üyeleri ile vatandaşların katıldığı etkinlikte şiirlerini hayranları ile buluşturan ünlü Yazar Şair Kahraman Tazeoğlu, en çok satanlar listesinde liste başı olan Simru adlı kitabını canları pahasına fedakarca çalışan itfaiye erlerine adandığını, MOR adlı kitabının da İzmir’de şehit olan polis memuru Ömer Halis Demir’e adandığını söyledi. Beraberinde getirdiği Bukre, Söz, Vazgeçtim, Simru ve Mor kitap serisini okurları ile buluşturan Tazeoğlu’nun kitapları kısa sürede tükendi. Her kitap serisinden birer tane alan gençler, kitabın yazarı Tazeoğlu ile fotoğraf çektirmek ve kitabını imzalatmak için sıraya girdi.

 

SOSYAL MEDYA TAKİPÇİLERİ DE ÇOĞUNLUKTA KADINLAR

Türkiye’de kitap okuma oranının çok düşük olduğunu belirten Kahraman Tazeoğlu, “Yapılan araştırmada Türkiye’de kitap okuyanların yüzde 80’i kadın. Kadınlarımızı tebrik ediyorum. Acaba bu nasıl değişir. Erkekler neden kitap okumuyor. Sosyal medya üzerinden 15 milyon sayfanın datalarına girdik. Yüzde 80 kadın çıktı. Çok az bir erkek grubu var okuyan. O da kız tavlamak için.” dedi. Bu konuda kadınlara büyük görevler düştüğünü kaydeden Tazeoğlu, “Erkeklere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, siz kadınlara düşüyor” dedi. Anlattığı hayat hikayeleriyle salondaki hayranlarını keyifli dakikalar geçirten Tazeoğlu’nun güzel sesi ve yorumuyla seslendirdiği şiir dinletisi izleyenlerden büyük alkış aldı.

 

KERAMET YAZANDA MI? YAZDIRANDA MI?

Buruk bir aşk hikayesiyle yazarlığa başladığını anlatan Tazeoğlu, salondakilere “Keramet şiiri yazanda mı yazdıranda mıdır?” diye sordu. Seyirciden “Yazdıran” cevabı alan Tazeoğlu, “Keramet yazdıranda değil yazandadır. Eğer yazdıranda olsaydı herkes şair, yazar olurdu” dedi. Bukre kitabının kahramanı Cem adındaki karakterin ise ünlü Müzisyen Gökhan Türkmen olduğunu anlatan Tazeoğlu, 2,5 yıl radyoda birlikte program yaptığı Gökhan’ı nasıl keşfettiğini anlattı. Şiir dinletisinin ardından okurlarının kitaplarını imzalayan Tazeoğlu, bir hayranının “49 yaşında olmanıza rağmen çok genç görünmenize ilk aşkınıza mı borçlusunuz?” sorusuna “Evet” yanıtını vermesi dikkat çekti. Tazeoğlu, Elif, Hilal, Rumeysa, Duru adındaki minik hayranlarına da kitap imzaladı. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler