Takip Et

SON DAKİKA

ADÜ’de ‘Yabancılara Kültür Aktarımı’ çalıştayı sona erdi

17 Nisan 2019, Çarşamba 15:27

     


Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezince (TÖMER), düzenlenen ve iki gün süren "Yabancılara Türkçe Öğretiminde Kültür Aktarımı Çalıştayı" sona erdi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çalıştayın 2. gününde “Kültürlerarası İletişim”, “Kültürlerin Karşılaşma Alanı Olarak Dil Öğretim Ortamları” ve “Genel Değerlendirme” olmak üzere 3 oturum gerçekleştirildi.

1. Oturumda Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurettin Demir başkanlığında, kültürel farklılıklardan kaynaklanan hedef dilde iletişimsel yeterlilik sorunları ve hedef dilin iletişimsel özelliklerinin doğru ve etkin öğretimi konuları görüşüldü. Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nermin Yazıcı başkanlığında gerçekleşen 2. oturumda empatik yaklaşımlar, kültürel çatışmalar, kasıtlı / kasıtsız ön yargılar ve mikro saldırganlıklar konuşuldu. Günün 3. ve son oturumu “Genel Değerlendirme” Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Nebi Özdemir başkanlığında gerçekleşirken çalıştayda 2 gün boyunca ortaya çıkan düşünceler değerlendirildi.

Çalıştayın çıktılarının somut öneriler olmasından dolayı Türkçe Öğrenim Merkezlerinde değerlendirilmesi düşünülüyor. (HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler