Takip Et

SON DAKİKA

Su altı fotoğrafları 'Derin Tutku' sergisinde

17 Ocak 2017, Salı 12:10

     


Aralarında doktor, eczacı ve jeoloji mühendisinin bulunduğu beş kişiden oluşan grubun su altında çektiği fotoğraflardan oluşan sergi, Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi’nde açıldı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Rüştü Kirman, Ahmet Azbazdar, Bülent Çalımlı, Cumhur Gedikoğlu ve Eser Paşa’nın objektifinden yansıyan yaklaşık altmış su altı fotoğrafı, Kuşadası İbramaki Sanat Galerisi’nde görücüye çıktı. ‘Derin Tutku’ isimli fotoğraf sergisi sanatseverlerin beğenisini topladı. Açılışa katılan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı'ya fotoğraf sanatçıları tarafından su altında çekilen fotoğraflardan oluşan albüm hediye edildi.

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, “Sanatsever dostlarımızla ülkenin içinde bulunduğu bu günlerde buluşmak çok daha önemli. Böyle bir etkinlikte siyaset yapmak doğru değil ama biz, inadına sanata ve sanatçıya destek veren bir belediye olmaya çalışıyoruz. İçinden geçmekte olduğumuz günler o kadar karanlığa doğru yuvarlanmakta ki sanatçılar başta olmak üzere hepimizi ışık yakmalıyız. O nedenle ben özellikle bu günlerde böyle etkinliklerin çok daha önemli olduğunu düşünüyorum. Su altında fotoğraf çekmenin ne kadar zor olduğunu iyi bilen biriyim. 1983-1987 yılları arasında makine mühendisi olarak Arabistan’da çalıştım. O süreçte denedim ben de. Ne kadar zor olduğunu çok iyi bilirim” dedi.

Dalış eğitmeni Cumhur Gedikoğlu, “Su altında dalış derin bir tutkudur. Su altına girdiğinizde o canlıyı kadraja sığdırmak istediğinizde her şeyi unutursunuz. Biz de beş arkadaş bu tutkumuzu gerçekleştirdik. Bu yüzden de sergimize ‘Derin Tutku’ ismini verdik” diye konuştu.

Açılışa, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Kuşadası İlçe Emniyet Müdürü Özgür Batçıoğlu, Kuşadası Belediyesi Meclisi üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. (MEHMET ÇALIK)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler