Takip Et

SON DAKİKA

Didim’de İngiliz ressam, okul yararına resim sergisi açtı

16 Ekim 2016, Pazar 14:18

     


İngiltere’de yaşayan ve her yıl 2 kez Didim’e tatile gelen 82 yaşındaki ressam John Burnell, Didim’deki bir okulun yararına resim sergisi açtı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

İngiliz suluboya ressamı John Burnell’in resim sergisi, Didim’de okul yararına açıldı. Yeni faaliyete geçen Arif Canpolat Diş Kliniği fuayesinde açılan sergisin açılışına, Türk ve İngiliz sanatseverler katıldı. Didim Help In Hands İngiliz Gönüllü Grubu ile İngiliz Pat Flint Sanat Kulübü’nün gerçekleştirdiği sergide, sanatçının 40’a yakın eseri sergilendi. Serginin kurdelesini Didim’de yaşayan 1975-76 WBC dünya şampiyonu olan Boksör John H Stracey ile birlikte kesen ressam John Burnell’in resimlerinin küçük ebatlıları 78, büyük ebatlıları 09 liradan satışa sunuldu.

Emekli olduktan sonra 60 yaşında resim yapmaya başladığını belirten 82 yaşındaki John Burnell, hayatın içinde ne varsa resmetmeye çalıştığını söyledi. İngiltere’deki emeklilik sonrası Didim’e tatile gelmeye başladığını ve yılda 2 kez Didim’e gelerek 4 haftalık tatilini geçirdiğini ifade eden Burnell, “Didim’i çok seviyorum ve onun için her yıl iki kez buraya tatile geliyorum. 60 yaşımdan itibaren resim yapmaya başladım. Suluboya taktiği kullanarak yaptığım resimlerin arasında manzaralar, tekneler, şehirler, insanlar ve hayvanlar da var. İlk kişisel sergimi de Didim’de okul yararına açtım” dedi.

Didim’in tarihi yerlerinin başında gelen Apollon Tapınağı’nı da resmeden sanatçının resimlerinden elde edilecek gelirin tamamı Didim Help In Hands İngiliz Gönüllü Grubu’na bağışlandı. Bu gelir de eksikleri olan Didim Valiler İlkokulu’na verilecek. (EDİZ VERDİOĞLU)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler