Takip Et

SON DAKİKA

Genç yazarın Akbük sevgisi kitaba dönüştü

15 Haziran 2021, Salı 17:19

     


Altı yıl önce ailesiyle tatil için geldiğinde keşfettiği Didim Akbük’e hayran kalan genç yazar Eren Tunç’un, artık yaşamının büyük bölümünü geçirdiği Akbük’e olan sevgisi “Vefalı Dost – Bir Akbük Hikayesi” ismini verdiği bir romana dönüştü.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Daha önce Aydın’ın Didim ilçesine bağlı bir belde olan ve Büyükşehir Yasası ile mahalleye dönüşen Akbük’ün kitaplara konu olmadığını belirten 32 yaşındaki yazar Eren Tunç, “Ben 6 yıl önce ailemle birlikte tatil için geldiğimde keşfettiğim Akbük’e hayran kaldım ve yılın büyük bir bölümünü burada geçirmeye karar verdim. Akbük’ün adının ilk defa geçtiği kitabımı yazdım. Bu romanın Akbük’ün tanıtımına ve turizmine de katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

“SÜRÜKLEYİCİ BİR ROMAN”

Vefalı Dost - Bir Akbük Hikayesi isimli eserinin 77 sayfalık sürükleyici bir roman olduğunu belirten Tunç, “Romanımın ana kahramanı ve hayali karakteri Ahmet Sadıkoğlu isimli bir iş insanı. Orta yaşlarda ve geç evlenmiş, eşi ölünce de bunalıma girmiş. Olay Akbük’te geçiyor. Tarih ve doğayla da harmanlanmış bir öykü. Hayranı olduğum Akbük’e, 77 sayfalık bu sürükleyici eserle katkıda bulunmayı, minnet borcumu ödemeyi de hedefledim” diye konuştu. (MERVE YAVAŞ) 







 
Son Eklenen Haberler