Takip Et

SON DAKİKA

Karadenizliler Ovacık Yaylası'nda buluştu

15 Mayıs 2017, Pazartesi 15:10

     


Söke ve Kuşadası'ndaki Karadenizliler derneklerince düzenlenen ve bu yıl 15.incisi gerçekleştirilen Söke Ovacık Yayla Şenliği'ne katılan Karadenizliler, yayla özlemlerini giderdiler.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Şenliğe katılan Karadenizli sanatçılar Mehmet Yılmaz, Meryem Akyüz, Mustafa Bayraktar, Muhammet Yamaç, Aytekin Öztürk, Oğuz Demirci, Samet Piyaleoğlu, Muzaffer Meydan, Hüseyin Aydın, Murat Çırak, Kemallettin Akbulut ve Gökhan Kaya hemşerileri ile buluştu.

Karadeniz ezgileri, tulum ve kemençe seslerinin yankılandığı Ovacık Yaylası'ndaki şenliğe Bodrum, Tekirdağ, Adapazarı, Bursa, Balıkesir, İnegöl, Muğla, İzmir, Aydın’da yaşayan Karadenizlilerin yanı sıra bölgede yaşayan vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.

TOYRAN ANNELER GÜNÜ NEDENİYLE KARANFİL DAĞITTI

Yaklaşık 6 bin kişinin katıldığı şenliğe Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük ve Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran da konuk oldu. Karadenize özgü yöresel ürün stantlarının da yer aldığı şenliğe gelenler piknik yapma fırsatı buldu.

Açılışta konuşan Söke Karadenizliler Derneği Başkanı Salih Çelik ve Kuşadası Dernek Başkanı Yusuf Yazıcı, şenliğe katılan hemşehrilerine teşekkür etti. Söke Dernek Başkanı Çelik, ayrıca etkinliğin gerçekleşmesine katkı ve destek veren, başta Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran olmak üzere tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür etti.

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran da Yayla Şenliği'nde yaptığı konuşmada festival ve şenliklerin yöre insanını kaynaştırma açısından önemli olduğunu söyledi. Toyran, şenliğe katılımın yüksek olmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Karadenizliler Ovacık Yayla Şenliği'ne katılan Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, etkinlikte yer alan kadınlara karanfil vererek onların Anneler Günü'nü kutladı. (NECATİ MALDAR/DENGE AJANS)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler