Takip Et

SON DAKİKA

“Türkiye’de benim sesime benzeyen bir ses yok”

15 Nisan 2021, Perşembe 11:22

     


Sanatçı kimliğinin yanı sıra mizahi karakteriyle de milyonların sevgisini ve beğenisini kazanan Ünlü Sanatçı Mahmut Tuncer, tvDEN ekranlarında hafta içi her gün yayınlanan Gazeteci Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu Emin Aydın’la Baş Başa’nın konuğu oldu. Tuncer, hiçbir zaman ön planda olmak gibi amacı olmadığını belirterek, “Ben ne ön planda ne de arka planda olmak istedim. Ortada yavaş yavaş gitmeye çalışıyorum. Kendi yerimi, bölgemi korumasını çok iyi bildim” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Hiçbir zaman ön planda olmak gibi bir amacının olmadığını belirten Usta Sanatçı Tuncer, “Ben ne ön planda ne de arka planda olmak istedim. Ortada yavaş yavaş gitmeye çalışıyoruz. Kendi yerimi, bölgemi korumasını çok iyi bildim. Örneğin şuanda Türkiye’de ‘İbrahim Tatlıses’ gibi kaç tane ses var? Saysanız ona benzeyen 10 tane ses çıkar. Bu sesler bölgesel olarak var. İranlısı var, Suriyelisi var, İstanbul’un içinde olan var, Urfalı olanlar da var. Yani sesini benzetmeye çalışanlar var. Bir İbrahim Tatlıses eder mi derseniz, etmezler. Örneğin Müslüm Gürses’in sesine benzer sesler de var. Hepsinde benzer sesler var ama bir tek Türkiye’de benim sesime benzeyen bir ses yok. Benim sesime benzeyen bir ses henüz çıkmadı, çıkmıyor da. Birde benim halk müziğinde farklı bir yönüm var. Ben halk müziğinin Barış Manço tarzı sanatçılarından biriyim” dedi.

“JANDARMA TÜRKÜSÜNÜN YENİ VERSİYONUNU HAZIRLADIK”

Tuncer, “Jandarma türküsünü ben ilk olarak 1980 senesinde okumuştum, o zamanlar ‘Uyandığım Sabah İle’ de o işin içindeydi. ‘Uyandığım Sabah İle’ patlayınca diğerleri gölgede kaldı. Altın Dişli Hayriye, Jandarma buna benzeyen 3-5 parça daha vardı işin içinde ama onlar gölgede kaldı. Yıllar geçince ‘Jandarma’yı 2002 yılında tekrar okudum, klip te çektik. Şuanda yeni bir versiyonunu da hazırladık. Aydın çevresinde bir klip çekelim istedik” diye konuştu.

“JANDARMA TÜRKSÜNÜ YENİDEN GÜNDEME GETİRECEĞİZ”

Askerlere konser vermek amacıyla birçok bölgeye gittiğini ifade eden Tuncer, “Benim 10 yıl üst üste askeriye ile anlaşmam vardı. Yeni gelen acemi askerlere konser vermek amacıyla anlaşma yapmıştık, 10 sene bilfiil geldim. Bu süreçte bütün acemi birliklerini geziyorduk. Ankara Etimesgut, Konya, Manisa Kırkağaç, Alaşehir, Balıkesir, Denizli, Kütahya, Malatya gibi bölgelere gittim. Askerlik yaparken rütbe almıştım, onbaşı olmuştum daha sonra çavuş olduk, onun haricinde şimdi gençlerin bize takmış oldukları bir lakap var ‘21’nci Halay Komutanı’ diye. Ayrıca Jandarma türküsünü çok tutturduğum zamanlarda bize jandarma genel komutanı diyorlardı çok sevdikleri için. Jandarmayı okudum ama bu Jandarma türküsünü dinleyen bütün jandarma ve erlerin çok hoşuna gitmişti. Ondan dolayı o türküyü şimdi yeniden gündeme getireceğiz” diye konuştu.

“BENİM ADIMLA PİYASAYA ÜRÜNLER SÜRÜLDÜ”

Tuncer, “Benim söylediğim sözleri bilen bir kardeşimiz göz açıklık edip benim sözlerimle piyasaya ürün sürdü. Bahçelievler’de gezerken birinin üzerinde sözlerimin yazılı olduğu tişört gördüm. Tişört görünce sen mi yaptın dedim, ‘yok abi satıyorlar’ dedi. Nereden deyince, ‘internetten satıyorlar’ dedi. Ben de internetten 2 tane sipariş verdim, gönderdiler bende onları alıp mahkemeye götürdüm. Daha önce de reklam çekmiştim onlarında faturalarını götürdüm ona göre sağ olsun hâkim bey sanatçıları destekleyerek hakkımız olan bir şeyi haklı çıkardı. Haklı çıktım ama adam dolandırıcı çıktı, kaçıp gitmiş” dedi.

“İNSANLARDAN GÜZEL TEPKİLER ALIYORUM”

İnsanlardan güzel tepkiler aldığını aktaran Tuncer, “Genelde ben insanlardan çok güzel tepkiler alıyorum. Beni gören her insan gülüyor. İnsanlar gülünce gözlerinde gülüşmelerin fışkırdığını hissediyorsunuz buda çok güzel bir şey. Dünyada insanları güldürmek kadar çok zor ve kolay bir şey yok. Ben bir kanalda 13 sene üst üste program yaptım. Yaptığımız programların içerisinde en güzel şey, benim konuşmalarım ve doğaçlamalarımdı” ifadelerini kullandı. (AYHAN BOĞATARAN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler