Takip Et

SON DAKİKA

Ebruzen Arslan, ilk kişisel sergisini açtı

13 Şubat 2018, Salı 20:41

     


Aydın’da hobi olarak başladığı ebru sanatında ustalaşan Yusuf Arslan, eski Milli Aydın Bankası’nın olduğu Efeler Belediyesi Kültür Merkezinde ilk kişisel sergisini açtı. Cumartesi gününe kadar açık kalacak sergide birbirinden farklı desenleri ile her birinden tek adet olan ebru sanatıyla yaptığı kravat, fular ve tablolarını sergiledi. Arslan, "Suya atılan imza bu. Herkes imzasını kağıda atar ama ben suya atıyorum. Kağıttaki silinir sudaki silinmez" dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Yusuf Arslan, 14 yıl önce emekli olup hobi olarak başladığı Ebru sanatında usta olup çıktı. Kendi açtığı atölyesinde kursiyer yetiştiren Arslan, kendine özel tasarımları olan kravat, şal, fular ve tabloya dek el emeğiyle yapmış olduğu birbirinden renkli desenli ebru motifleriyle süslediği eserlerini sergiledi. Kravat ve fularları 35 liradan başlayan fiyatlarla meraklılarına satan Arslan, “Sergide yaklaşık 800 adet kravat ve fular bulunuyor. Her biri farklı desen ve tek adet. Aynı desenden başka bir yerde asla bulamazsınız. Özel sipariş üzerine kırlent, perde, elbiselik kumaş, yatak örtüsüne de ebru yapıyorum” dedi.

 

EBRU SANATI SUYA ATILAN İMZA

Hobi olarak başladığı ebru sanatını kendisine meslek edinen Arslan, el emeği göz nuru ile yapmış olduğu ebru sanatına suya atılmış bir imza olarak yorumladı. Arslan, "Herkes imzasını kağıda atar ama ben suya atıyorum. Kağıttaki silinir ama suya atılan imza asla silinmez" dedi. Arslan, tüm Aydınlıları ebru sergisine davet etti. Sergiyi gezen başta erkekler, ebru sanatıyla yapılmış kravatlara hayran kaldı. Ebru sanatına meraklı olan vatandaşların katıldığı sergi cumartesi gününe kadar sanatseverlerin ziyaretine açık kalacak. (GÜLAY ÖZTEKİN)







 
Son Eklenen Haberler