Takip Et

SON DAKİKA

Sökeli yazar Kocagöz doğum gününde anıldı

13 Şubat 2016, Cumartesi 16:50

     


Kalpaklılar,Nabi’nin Park Kahvesi,İzmirin İçinde,Onbinlerin Dönüşü,Sam Amca’nın da aralarında bulunduğu eserleri ile edebiyat dünyamızda iz bırakan Sökeli yazar merhum Samim Kocagöz, doğumunun100.yıl dönümünde Söke Belediyesi'nce gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle anıldı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Kocagöz için ilk anma saat 13.00'te Akçakaya Aile Kabristanlığı'ndaki mezarı başında gerçekleştirildi.Belediye Başkan Yardımcısı Fahri Sivrioğlu,Yazar Hidayet Karakuş,Belediye Kültür Müdürü Neriman Arslan, Söke Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, Samim Kocagöz’ün gelini Gül Kocagöz,torunu Şükrü Kocagöz,yeğeni Esen Kocagöz Atlagan’nın da aralrında bulunduğu heyet, yazar Samim Kocagöz’ün kabrini ziyaret ederek mezarının üzerine ünlü eseri’Kalpaklılar’yazılı çiçek bıraktı, dua etti.

Merhum yazar Kocagöz için Söke Belediyesi Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte de merhum yazar; Hidayet Karakuş,Hüseyin Yurttaş,Merhum Kocagöz’ün yeğeni Ziya Gürel ve yazar Şennur Parıldar’ın sunumu ile anlatıldı.

SORUNLARI YANSITTI

Anma töreninin açılışında konuşan Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyrani,Samim Kocagöz’ün hikaye ve romanlarıyla hem Söke’nin yakın tarihini hem de Söke Ovası'ndaki yaşam mücadelesini gelecek kuşaklara taşıdığını söyleyerek,”Samim Kocagöz Feodal bir ailenin çocuğu olmasına rağmen sorunlara farklı bakış açıları ve yorumlar getirebilmiştir.Toplumcu, gerçekçi sanat anlayışı doğrultusunda ürünler veren Samim Kocagöz, hikayelerinde yaşadığı Söke çevresini ve Menderes Vadisi'nin toprak sorunlarını anlatmıştır.Söke’mizin yetiştirdiği çok değerli sanatçımızı yeni nesillere tanıtmak,onu gündemde tutmak için doğumunun 100.yıl dönümü nedeniyle düzenlediğimiz bu etkinliğimizi çok önemsiyoruz” dedi.

Söke Recvep Yazıcoğlu Kültür Salonu'ndaki anmada yazarla tanışma şansına sahip olmuş olan Yazar Hüseyin Yurttaş ve Hidayet Karakuş’un yanı sıra yeğeni Ziya Gürel de merhum Kocagöz’ü anlattılar.

Törenin bitiminde Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran,Başkan Yardımcısı Fahri Sivrioğlu,Belediye Meclisi Üyesi Levent Tuna anma etkinliğine katkı yapan yazarlara günün anısına plaket takdim ederlerken,etkinliğe katılanlar daha sonra Hacı Halil Paşa Halk Kütüphanesi'ndeki odasını ziyaret ettiler. (NECATİ MALDAR/DENGE AJANS)







 
Son Eklenen Haberler