Takip Et

SON DAKİKA

Aydın'ı gururlandırmaya devam ediyor

12 Haziran 2021, Cumartesi 17:42

     


Türkiye Kamu-Sen tarafından düzenlenen ‘Sağlık Kahramanları Tuvallerde Yaşıyor’ konulu resim yarışmasına katılan Aydın Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi Resim Öğretmeni Emine Fida Rüzgar, resim yarışmasında Türkiye ikincisi oldu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Türkiye Kamu-Sen’in, uzun süredir küresel salgınla büyük bir özveriyle mücadele eden sağlık çalışanlarına vefa duygusunu ifade etmek adına düzenlediği yarışma, neticelendi. 103 katılımcı ve 126 eserin değerlendirildiği yarışmada seçici kurul başarılı buldukları eserleri belirledi.

Yarışmada Aydın’ın gururu olarak tanınan ve daha katıldığı yarışmalarda ödüller alan Aydın Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi Resim Öğretmeni Emine Fida Rüzgar, yine bir başarıya imza attı. Seçici Kurul tarafından çalışması 2. Ödülüne layık görülen Emine Fida Rüzgar, 10 bin lira da ödül almaya hak kazandı. 24 Haziran 2021 Perşembe günü Türkiye Kamu-Sen’in kuruluş yıldönümü nedeniyle Genel Merkezde düzenlenecek toplantıda ödül töreni düzenleneceği ifade edildi.

“YİNE O MÜCADELEDEN VAZGEÇMEDİLER”

2019 yılında Dünya Ahıska Türkleri Birliği'nin(DATÜB) ‘Dinmeyen Sızı: Sürgün’ adıyla Ahıska sürgününün 75'inci yıl dönümü dolayısıyla ödüllü resim yarışmasında yine 2. ödülü almaya hak kazanan Emine Fida Rüzgar, koronavirüs salgını nedeniyle sağlık çalışanlarının özverisinden çok fazla etkilendiğini belirtti. Rüzgar, "Sağlık çalışanı yakın akrabalarım ve diğer arkadaşlarım, bu süreçte çok zor günler yaşadı. Ben bu duruma yakın şahitlerden biriyim. Kendilerinden bulaşan virüs nedeniyle yakınlarını kaybedenler oldu. Sevdiklerinden, çocuklarından uzak kaldılar ama yine o mücadeleden vazgeçmediler. Ben de bu durumdan etkilenerek yaptığım resim ile onların yaşadığı, fakat pes etmediği savaşı konu edindim. Yaptığım resimde, bir sağlık çalışanı eşini kaybediyor, elini uzatan çocuğuna ve diğer yakınlarına karşı önlemi elden bırakmıyor. Yaşanan gerçekleri resmederek ölümsüzleştirdim ve ikincilik ödülüne layık görüldüm" ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler