Takip Et

SON DAKİKA

"Sadece Erkek Efe olmaz"

11 Ekim 2017, Çarşamba 15:25

     


Atçalı Kel Mehmet Efe Derneği hizmet binası düzenlenen törenle açıldı. Törende açılış kurdelasını kesen Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, "Sadece erkek Efe olmaz, bizim kadınlarımız da efedir" dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Atçalı Kel Mehmet Efe Derneği hizmet binası Atça Mahallesi'nde açıldı. Açılış töreninde derneğin kızan ekibinin yaptığı Atçalı Kel Mehmet Efe disturu ve folklorik gösterisi, davetlilerin büyük beğenisini kazandı.

 

Atçalı Sefa Özcan Gebeş'in öncülüğünde kurulan ve Abdurrahman Gümüş'ün Başkanlığını yaptığı Atçalı Kel Mehmet Efe Derneği 7 Yönetim Kurulu ve 18 üyesi ile geçtiğimiz günlerde resmiyet kazanmıştı. Resmiyet kazanan derneğin hizmet binası açılış töreninde konuşan Başkan Gümüş, amaçlarının Atçalı Kel Mehmet Efe kültürünü yaşatmak olduğunu belirtti. Başkan Gümüş, "1800'lü yıllarda yaşayan büyüğümüzün kültür mirasını yaşatmak için çalışacağız. Ayrıca, onun anısına kıyafetini, diğer kültürel yaşantısını, akademisyenlerimiz ile istişare yaparak belirledik. Bundan sonra kendisine ait bu kültürü ve folklorik oyun gösterisini yaşatacağız. Bu kültürü önce Türkiye'de, daha sonra da dünyaya tanıtmak için çalışacağız" dedi.

 

Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, yaptığı konuşmada, yaptığı bir süre Sultanhisar Kaymakam Vekilliği nedeniyle ilçede bir çok dostlukları oluştuğunu belirterek, "Bugün burada 200 yıl önce yaşamış Efemizin anısına bir arada isek, onun dürüst, ahlaklı ve adaletli olmasındandır. Zaten efelik de haksızlığa ve adaletsizliğe karşı gelmektir ve efelik kültürü budur. Bu yüzden herkes efe olamaz. Sizlerin bu değeri en iyi şekilde yaşatacağını inanıyorum" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından kurdela kesim sırasında Vali Yardımcısı Günay, kurdelayı tutan ve kızan ekibinde yer alan kız çocuklarına ithafen, "Sadece erkek Efe olmaz, bizim kadınlarımızda efedir" dedi. Atçalı Kel Mehmet Efe Derneği hizmet binasının açılış kurdelası, tüm protokol üyeleri ile birlikte kesildi.

 

Açılış sonrası dernek başkanı ve yönetimi tarafından protokol üyelerine plaket verildi. Dernek yönetiminden plaket alan Çete Ayşe torunu Aysun Sinan, "Bugün benim doğum günüm, buda aldığım en güzel doğum günü hediyesi oldu" dedi. Atçalı Kel Mehmet Efe Derneği açılış törenine Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Sultanhisar Kaymakam Vekili Köşk Kaymakamı Serdar Kaya, Avrupa Türk ve Efe Kültürü Proje Müzakerecisi Deniz Çalışkan, Konfederasyon Baş Danışmanı Alican Acar, Atça Belediye Başkan Yardımcısı Okan Yalçınkaya, Atça Mahalle Muhtarı Olgun Belci, ilçede bulunan diğer sivil toplum temsilcileri, dernek yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. (ERDAL AYDIN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler