Takip Et

SON DAKİKA

Atçalılar efeleri için yürüdü

11 Ekim 2017, Çarşamba 16:50

     


Atçalı Kel Mehmet Efe Derneği üyeleri, kızan ekibi ve vatandaşlar, açtıkları derneğin tanıtımı ve kültürel etkinlik amacıyla kortej yürüyüşü ve fener alayı düzenledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

                                                      

Sultanhisar Atça Mahallesi'nde düzenlenen törenle açılan Atçalı Kel Mehmet Efe Derneği tarafından kültür gecesi düzenlendi. Atçalı Kel Mehmet Efe heykeli önünde toplanan dernek yöneticileri, üyeleri, 9 kişilik kızan ekibi ve vatandaşlar, fayton eşliğinde ve meşaleler yakarak Atça sokaklarını, caddelerini gezdi.

 

Yürüyüşün Belediye Meydanı'nda tamamlanmasının ardından, meydanda halk oyunu ve folklor gösterileri düzenlendi. Birkay Karadavut ve Serdar Gölgesiz Solo gösterilerinin ardından, kızan ekibi tarafından yapılan gösteriler, mahalleliden büyük alkış aldı. Efelik terimini ilk kazanan Kel Mehmet Efe döneminin seramonileri, halk oyunu gösterilerini Atçalı'nın yemini, kızan ekibi tarafından sergilendi. Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitleri Derneği Nazilli Şubesi'nin de katıldığı etkinlikte, Atçalılar bu kültürü yaşatan yetkililere teşekkür etti.

 

Etkinliğe katılan Aydın'ın kadın Efelerinden Çete Ayşe'nin torunu Aysun Sinan, "Atçalı Kel Mehmet Efe Derneği'nin açılışında kültüre vermiş oldukları önem ve değer için kutluyorum. Başarılarının devamını temenni ediyorum. Kültür olarak var ceddin uzantıları olan bizleri hatırlamaları ve davetleri, ayrı bir incelik. Bizleri sadece belirli günlerde değil, her daim ve her yerde yer yer verilmesi temennisiyle kendilerini şükranlarımı sunuyorum" dedi.

 

Atçalı Kel Mehmet Efe Derneği Kurucu Başkanı Sefa Özcan Gebeş ve Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Gümüş, Atça'da bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Kültür adına ilk yaptığımız etkinlikte yaşanan coşku bizleri çok mutlu etti. Yine kültür adına bir çok projeyi hayata geçireceğiz" diye konuştu. Etkinliğin ardından Atçalı Kel Mehmet Efe Derneği yöneticileri, kızan ekibi ve üyeler hatıra fotoğrafları çektirerek etkinliği sonlandırdı. (ERDAL AYDIN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler