Takip Et

SON DAKİKA

Rezzan Kiraz: Türkiye ilelebet payidar kalacaktır

11 Mayıs 2017, Perşembe 15:26

     


Astrolog Yazar Rezzan Kiraz, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle Karacasu Kaymakamlığı tarafından düzenlenen kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde geldiği Karacasu’da ''Afrodisias Işığında Venüs'' konulu söyleşiye katıldı. Karacasu Spor Salonu'nda yapılan söyleşide konuşan Kiraz, insan olmanın kendini bilmekten geçtiğini söyledi. Allah’ın ilk emri olan 'ikrar' 'oku' sözünü hatırlatan Kiraz, “Önce oku, sonra sev” dedi. Burçların karakteristik özelliklerini analiz eden Kiraz, ülkelerin de bir haritası vardır. Türkiye Cumhuriyeti akrep burcundadır. Akrep burcu, güç ve iktidarı sembolize eder. O yüzden 29 Ekim 1920 ‘de kurulan T.C. ilelebet payidar kalacaktır” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

ENGELİN OLMADIĞI BİR DÜNYA DİLİYORUM

AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç, Engelliler Derneği Başkanı Hüseyin Dilmen ve üyeleri, gazi aileleri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve vatandaşların katıldığı söyleşiye ev sahipliği yapan Kaymakam Güher Sinem Büyüknalçacı, programı Engelliler Derneği Başkanı Hüseyin Dilmen'in yanında izledi. Engellilerin haftalarını kutlayan Büyüknalçacı, “Marka olma adına, engellilerin en rahat yaşadığı bir ilçe olma yolunda yeni bir adım attık. İnşallah bu yolda hep beraber yürüyeceğiz. Çok uzun bir süre hazırlandık. Engelin olmadığı bir dünyada yaşamayı diliyorum” dedi.

 

TANRI BİLMEK, SEVMEK VE SEVİLMEK İÇİN EVRENİ YARATMIŞTIR

Engelliler Haftası Kültür ve Sanat Etkinliği nedeniyle Karacasulularla buluşan Rezzan Kiraz, “Kim engelli? Kimimizinki görünür, kimimizinki görünmez. Aslında hepimiz bir anlamda engelliyiz. Mükemmel diye bir şey yok. O nedenle birbirimizi aşağılamayalım, küçümsemeyelim, dışlamayalım” diyerek sözlerine başladı. Kültür ve sanat denilince akla Afrodisias'ın geldiğini ifade eden Kiraz, “Bizi biz yapan kültürün alası Karacasu Afrodisias’ın gölgesinde. Yani Afrodit, güzellik, sanat ve aşk tanrıçasıdır. Astrolojide Venüs diye anlatır. Tanrı, bilmek ve sevmek ve sevilmek için evreni yaratmıştır. Rabbim evreni bunun için yarattı. Allah’ın ilk emri ikrardır. Yani oku. Okumaktan maksat ne? Kişi kendini bilmektir. Oradaki oku, kendini oku, yani insanı oku. Rabbim, karşısına çıktığında 'Oku dedim, oku. Sen ne yaptın' diyecek. Bugünden tezi yok derhal okumaya başlayın” dedi.

 

KADINLAR KENDİNİ SEVMEYİ BİLMEDİĞİ İÇİN DÖVÜLÜRLER

Okumak, sevmek ve bilmek kavramlarının önemine vurgu yapan Kiraz, sevmenin de kişinin kendisinden başladığını söyledi. Kadınların kendini sevmeyi bilmediği için her türlü şiddete maruz kaldığını hatırlayan Kiraz, “Sevmek, önce kendimizi sevmekten başlar. Önce kendimiz sevip iyi davranacağız. Sonsuz fedakar kadınlarımız kendini sevmeyi bilmezler. Tanrı katında en büyük sevgi anne sevgisidir. Ana gibi yar olmaz, kardeş gibi diyar olmaz. İşte o nedenle cennet annelerin ayaklarının altındadır. Kadınlarımız, kendini sevmeyi iyi davranmayı öğrenecektir. İnsan düşünen bir varlıktır ve insanı hayvandan ayıran özelliği bilmektir. Önce kendinizi korumayı sevmeyi öğreneceksiniz” dedi.

 

ÖNCE OKU SONRA SEV

Kıskanma duygusunun da hastalıklı bir ruh olduğunu ifade eden Kiraz, kadınların kocaları tarafından dövülmesinde en önemli sebebin yine kadınların kendilerini sevip kendilerine değer vermemesinden kaynaklandığını söyledi. Kadınların, kocaları tarafından dövüldüğünde, “İnsan sevdiğini hem döver hem sever” diyerek, kendilerini sevmediği, değer vermediği için şiddete maruz kaldığını belirterek, “Sevgi, korumak kollamaktır. Kadın, önce kendini sevecek, kendini bilecek. Kendini bilmek okumaktır. Önce oku sonra sev” dedi.

 

TÜRKİYE, GÜÇ VE İKTİDARIN SEMBOLÜ AKREP BURCUNDA

Son olarak insanların burçlara göre karakteristik özelliklerini irdeleyen Kiraz, insanların haritası olduğu gibi ülkelerin de bir haritasının olduğunu, 29 Ekim 1920’de Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Türkiye Cumhuriyeti doğum haritasının ise akrep burcunda olduğu için ilelebet payidar kalacağını söyledi. Kiraz, “Ekim ayında Türkiye akrep burcuna giriyor. Akrep güç ve iktidarı sembolize eder. Türkiye, bir çok açıdan rahatlayacak. Şanslı döneme giriyor” diye konuştu.

Söyleşinin sonunda Rezzan Kiraz'a, Kaymakam Büyüknalçacı tarafından çiçek takdim edildi. Kiraz, çiçeği solmaması için Engelliler Derneği Başkanı Hüseyin Dilmen'e hediye etti. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler