Takip Et

SON DAKİKA

13 sanatçının eserleri Arkeoloji Müzesi'nde sergilendi

11 Mart 2020, Çarşamba 11:01

     


Aydın Arkeoloji Müzesi'nde '8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü' anısına 13 sanatçının eserleri Karma Resim Sergisi'nde sergilendi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Karma Resim Sergisi'nin açılışı katılımcı sanatçılar ve Aydın Arkeoloji Müzesi Müdürü Abdülbari Yıldız tarafından gerçekleştirildi. Sergide sanatçılar Asuman Dokuzlu, Ayşe Şaba, Aytül Güler Akkaya, Aziz Kanat, Emine Fida Rüzgar, Fatmagül Umurhan, Gültekin Rüzgar, Mehmet Akkaya, Mehmet Günay Demiröz, Necati Yörükal, Sinan Taplı, Yasemin Savat Şenyüzlü ve Yüksel Cengiz'in toplam 24 eseri yer alıyor.

GÜNCEL HABER GÖRÜNTÜLERİ İÇİN TIKLAYIN

Makkaya Sanat Evi kurucusu Mehmet Akkaya açılış konuşmasında, kadınların önemini ve farklı yönlerini vurgulayarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün sözü olan, "Ey kahraman Türk kadını sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın" sözünü hatırlatarak, açılış kurdelesini kesmek için kadın sanatçıları davet etti. Sergi açılışı geniş bir katılım ile gerçekleşti ve büyük beğeni topladı. Sergi 21 Mart Cuma gününe kadar tüm ziyaretçilere açık olacak. (OLCAY POLAT) 







 
Son Eklenen Haberler