Takip Et

/>

SON DAKİKA

Sebzeleri bu şekilde kızarttığınızda yağ sıçramıyor!

9 Aralık 2023, Cumartesi 19:42

     


Sebzelerin kızartılarak tüketilmesi hemen herkesin sevdiği bir yemek pişirme şeklidir. Özellikle patateslerin kızartılması esnasında karşı karşıya kalınan bir sorun olan yağ sıçramasına karşı kolaylıkla önlem alabilirsiniz.

Kızartma yemekleri hazırlanırken yapılan bazı hatalar kızartma yağının sıçramasına neden olur. Sıçrayan kızartma yağı yüksek tehlike içerir. Cildimize gelmesi halinde derimizi yakan bu yağdan kaçınmamız gerektiğini biliriz. Özellikle sebze pişirirken sıçrayan yağa bir çözüm bulmak istiyorsanız kendinizi korumak zorunda kalmadan sebze pişirmenin püf noktasını bilmelisiniz. 

Sebze kızartırken yapılan bu hatayı öğrendiğinizde bir daha yağ sıçratmadan dilediğiniz gibi sebze yemekleri pişirebilirsiniz. Sebze yemekleri hazırlarken yağın sıçramasına neden olan hata ve doğru sebze kızartmanın püf noktası şu şekilde karşımıza çıkıyor:

Sebze kızartırken yapılan bazı hatalar kızartma yağının sıçramasına neden oluyor. Dikkat edilmediği takdirde gözümüze dahi girme tehlikesi olan kızartma yağlarından korunmak için yağ sıçratmadan nasıl sebze kızartacağınızı bilmeniz gerekiyor. Kızartma hazırlarken en yaygın yapılan hata sebzelerin yıkanıp yağa bırakılması. Su ile yağ temas ettiğinde yağ sıçramaya başlar. 

Sebze kızartırken öncesinde yıkadığınız sebzeleri ve beraberinde elleriniz iyice kurulamanız gerekiyor. Sebzelerin kendi içerdiği suyun karışması ile yağ sıçraması çok az miktarda gerçekleşecektir ancak bu da uzun sürer. Yağ sıçraması genel olarak sebzelerin dışında kalan musluk sularından kaynaklanır. Bu nedenle sebzeleri iyice kuruladıktan sonra yağın içine sakin bir şekilde bırakmak en doğru pişirme yöntemi olacaktır. (HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler