Takip Et

SON DAKİKA

Yazar Abdül Kadir Güler, Söke'de iz bırakanları kaleme aldı

9 Ağustos 2017, Çarşamba 15:24

     


Emekli öğretmen- yazar Abdül Kadir Güler, Söke tarihine kültürüne ışık tutan, gelecekte Söke tarihi ile ilgili önemli kaynakların arasında yer alması beklenilen Söke'de İz Bırakanlar adlı eseri okuyucu ile buluştu.

Anadolu da yayınlanan bir çok kalburüstü dergilerde,gazetelerde çalışmaları yayınlanan, 1970 yılında yayınlanan ‘Dicle Köprüsü’ adlı eserinin ardından Sökeli Şairler ve Şiir Antolojisi, Yabancı Gözüyle Yunus Emre, Hayatı ve Eserleri ile Umurlu’dan M. Kemal Yılmaz, Elli Yıl Böyle Geçti, Çanakkale İçinde Aynalı Çarşı adlı eserlerinin bulunduğu onlarca eser ve şiir kitabı bulunan emekli eğitimci Abdül Kadir Güler, bu kez ,Söke’nin sosyal, kültürel, ticari ve sanat yaşamında iz bırakanlarını kaleme aldı.

Söke’ye Toplu Bakış, Atatürk Söke'de, İdareciler, Ticari Hayat, Hayırseverler, Söke’ye Ayna Tutanlar, Eğitimciler, Öğretmenler, Şairlerimizden Şiirler, Söke'de Basın Yayın Hayatı adlı bölümlerin yer aldığı inceleme, araştırmadan oluşan eser okuyucuları ile buluştu.

Mesleki yaşamının aldığı ödüllerle taçlandıran usta kalem Güler’in ‘Söke de İz Bırakanlar’ adlı eseri büyük ilgi gördü. Güler, "Söke gerek hayırseverleri, gerekse sosyal kültürel çalışmalarda, siyasette önemli hizmetlere imza atmış kişilerle büyük potansiyel. Söke'nin bu yönünü araştırmak zamanımı alsa da keyif aldım. Ancak unutulanlar olmuş. Bu nedenle kitabımın ikinci baskında bunlarda yer vermek istiyorum” dedi. (NECATİ MALDAR/DENGE AJANS)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler