Takip Et

SON DAKİKA

Aydın'da Makedon Festivali

8 Temmuz 2017, Cumartesi 09:52

     


Çeştepe Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği öncülüğünde düzenlenen Folklor ve Müzik Festivali’nde çeşitli Balkan ülkelerinden gelen müzik grupları sahne aldı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle, Çeştepe Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği öncülüğünde düzenlenen Folklor ve Müzik Festivali’nde Balkan ülkelerinden gelen müzik grupları, Aydınlılara unutulmaz bir akşam yaşattı.

Atatürk Kent Meydanı’nda düzenlenen festivalde ilk olarak, Sanatçı Sedat Gülmüş sahneye çıktı. Balkanlar'a ait şarkılar seslendiren Gülmüş’ün ardından sahne alan Çamdibi Bandosu da, davetlilere keyifli dakikalar yaşattı.

Gecede, Makedonya ve Sırbistan’dan gelen halk oyunu ekipleri, yöresel kıyafetler giyerek çeşitli oyunlar oynadı. Festivale katılan vatandaşların, zaman zaman piste çıkarak halay çektiği görüldü.

Çeştepe Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Turgut Gülmüş, 1999 yılından beri uluslararası folklor çalışmaları yaptıklarını söyledi. Balkan kökenli olduklarını anımsatan Gülmüş, “Osmanlı İmparatorluğu’nun çöküşünden sonra Atatürk, ‘Muhacirler bize Osmanlı’nın aziz hatıralarıdır’ deyip bizi tekrar ana yurdumuza kabul ettikten sonra burada yaşamaya başladık. Fakat biz, 560 yıl Balkan ülkelerinde yaşadığımız için oradaki kültürlerle de tanışık olduk. Onların şarkılarını, dillerini, yemeklerini kendi şarkılarımızın içine yerleştirdik. O yüzden 17 yıldır Balkan ülkelerinden Folklor gruplarıyla festivaller düzenlemekteyiz” diye konuştu.

 

TEMASI BARIŞ VE KARDEŞLİK

Festivalin temasının barış ve kardeşlik olduğuna dikkati çeken Gülmüş, Aydın’ın tarihi ve turistik değerlerinin tanıtılmasında festivalin önemli bir işlevi olduğunu ifade etti.

Balkan ülkelerinden gelen halk oyunu ekiplerinin Kuşadası, Didim, Bozdoğan, Karacasu ilçelerini de ziyaret ettiğini anlatan Gülmüş, “Buraya bugün folklor oyuncusu olarak gelen çocuklar iki yıl sonra turist olarak gelecekler” dedi. (KIVANÇ UĞUR)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...     







 
Son Eklenen Haberler