Takip Et

SON DAKİKA

Azeri Ressam, Afrodisias'ı Dandalaz Otel'de yaşatacak

8 Haziran 2017, Perşembe 13:15

     


Karacasu Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ali Küpeliolu’nun daveti üzerine genç asistanı ile birlikte Karacasu’ya gelen dünyaca ünlü Azeri Ressam Mimar ve Hekim Eldar Zeynalov, Afrodisias’ı, Dandalaz Otel'de yaşatacak. Afrodisias’tan çok etkilendiğini ve adeta aşık olduğunu söyleyen Azeri Ressam Zeynalov, otelin iç ve dış mekan duvarlarını Afrodisias heykellerinin çizimleri ile donatacak. Haydar Aliyev'in eski korumalarından Zeynalov, “Karacasu’nun her yeri tarih koksun. Afrodisias müzeye hapsolmasın ve insanların beynine kazınsın. Herkes, tarihi Karacasu’da yaşayarak okusun” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

OTELİN İÇİ DIŞI HER YERİ AFRODİSİAS KOKACAK

İtalya’da yaşayan ve 25 dil bilen Rus vatandaşı dünyaca ünlü Azeri Ressam Zeynalov, Karacasu’da, 7 yıl önce restore edilip butik otel olarak hizmet veren tarihi konak Dandalaz Otel'in iç ve dış mekanlarını Afrodisias Antik Kenti'ndeki heykel eskizleriyle donatacak. Kara kalem çalışmaya başlayan Zeynalov’un 'Venüs Odası' adını verdiği otel odalarından birinde Aşk Tanrıçası Afrodiet’in midye kabuğundan doğuşunu ve kendisini koruyan meleklerin çizimine başladı. Duvara çizdiği Nü kadın fotoğrafları, ülke çapında çok konuşulacağa benziyor. Otelden başlayacağı çizimlerini Karacasu’daki belediye binası ve tüm dış mekanlarda sürdürmeyi istediğini söyleyen Azeri Ressam, “Afrodisias, Karacasu’nun her yerinde yaşatılsın istiyorum” dedi.

 

AZERİ RESSAM KARACASU’YA AŞIK OLDU

Dünyanın pek çok ülkesinde sergi açıp her ülkede adından söz ettiren ünlü Ressam Zenyalov, Afrodisias’ı kitaplardan okuduğunu, gelip gördüğünde ise çok etkilenip adeta aşık olduğunu söyledi. Paha biçilmez eserleriyle adını duyuran Rssam Zeynalov, geçen yaz Alanya’da engelliler yararına sergi açtığını söyledi. Atatürk'ün ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da portesini yapan Zeynalov, “Karacasu’daki tarihi zenginlik Alanya’da yok. Karacasu’dan ve Afrodisias’tan çok etkilendim, adeta aşık oldum. Burası nasıl olur da yeteri kadar tanınmaz diye hayıflandım. Amacım Afrodisias’ı dünyaya tanıtmak. Burada olan bilgilerin hepsi bu ilçenin mimarlık bakımından her yerinde yaşatılsın, tarih koksun ve insanların beynine kazınsın. Tarih sadece Afrodisias’a hapsedilmesin. İnsanlar buraya geldiklerinde tarihi görerek, yaşayarak okusun istiyorum” dedi.

 

KARACASU CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Karacasu’da Kaymakam Güher Sinem Büyüknalçacı, Belediye Başkanı Mustafa Büyüyapıcı’yı, ziyaret ederek fikirlerini paylaşan Zeynalov, “Kaymakam ve belediye başkanımız çok kültürlü medeni insanlar. Fikirlerimi paylaştım. Her türlü desteğe hazır olduklarını söylediler. Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı’da fikirlerini ve projelerini benimle paylaştı. Otelden sonra Belediye binasının dış cephe duvarlarını aynı şekilde Afrodisias heykelleri ile donatacağız. Karacasu’nun her yerinde tarih yaşatılacak. Karacasu daha çok tanınacak ve daha çok turistin ziyaret ettiği bir cazibe merkezi olacak” diye konuştu. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler