Takip Et

SON DAKİKA

Didim’deki İngilizler'den hasta çocuklar yararına tiyatro oyunu

7 Aralık 2017, Perşembe 09:47

     


Didim’de yerleşik olarak yaşayan İngilizler, hasta çocuklar yararına ‘Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler’ adlı tiyatro oyununu İngilizce olarak sahneledi. Oyundan elde edilen gelirin, Serebral Palsi ve Spina Bifida hastası çocukların tedavisi için kullanılacağı bildirildi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Didim Kent Konseyi Gönüllüler Çalışma Grubu ile Didim Glee Club Amatör Tiyatro Grubu, ‘Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler’ adlı komedi tiyatro oyununu İngilizce olarak sahneye koydu. Didim Ticaret Odası Aytaç-Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezi’nde sahnelenen, senaryosunu Jenny Scott'ın yazdığı ve Lee McGowan'ın yönettiği oyuna İngilizler büyük ilgi gösterdi. İngilizlere yönelik hazırlanan ‘Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler’ oyununda 23 kişinin rol aldığı ve üzerinde 3 ay çalışıldığı belirtildi.

Oyunla ilgili bilgi veren Didim'de yaşayan ve oyunun yönetmeni olan Lee McGowan, Didim Glee Club Amatör Tiyatro Grubu olarak Didim Kent Konseyi Gönüllüler Çalışma Grubu'nun Serebral Palsi ve Spina Bifida hastası çocuklara yardım kampanyasına katkı sağlamak istediklerini söyledi. Mcgowan, “3 aylık çalışmayla bu oyunu sahneledik ve oyunda 23 kişi rol aldı. Haftada iki gün çalıştık. Bu tiyatro oyunundaki amacımız, Didim Kent Konseyi Gönüllüler Çalışma Grubu'nun kampanyalarına, sosyal projelerine yardımda bulunmak” dedi.

Didim Kent Konseyi Gönüllüler Çalışma Grubu Başkanı Lynn Cole da Didim’de birçok sosyal projede yer aldıklarını belirterek, şunları söyledi: “Bu sene içerisinde toplam 10 adet akülü araç verdik. Bir çocuğun ameliyat ücretini karşıladık. Bizim buradaki amacımız Türklerle beraber bir arada yaşamayı kolaylaştırmak, sosyal uyumu sağlayabilmek. Biz bu çalışmaların geri dönüşünü gördüğümüz zaman çok mutlu oluyoruz. Didim Glee Club Amatör Tiyatro Grubu da bize bu konuda destek oldu. Çok teşekkür ediyoruz. Bu tiyatro oyunundan elde edilen gelir, Serebral Palsi ve Spina Bifida hastası çocukların tedavisi için kullanılacak.”

Oyunu, Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, Ticaret Odası Meclisi üyesi Aydın Çağlayan, sponsor firma Elit Emlak sahibi Dilaver Demir ve Didim'de yaşayan İngilizler izledi. (EDİZ VERDİOĞLU)







 
Son Eklenen Haberler