Takip Et

SON DAKİKA

Şenlik gibi çevre etkinliği

7 Haziran 2017, Çarşamba 17:19

     


Söke Güllübahçe Turunçlar'da düzenlenen 'Çevre Günü' etkinliği adeta şenlik havasında geçerken, yıl içerisinde okullar arasında düzenlenen 'atık yağ, atık pil ve atık ambalaj' yarışmasında dereceye giren okullar da ödüllendirildi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Söke Belediyesi'nce ilk kez ilçe merkezi dışında Güllübahçe Mahallesi'nde düzenlenen ‘Dünya Çevre Günü’ etkinlikleri çok renkli geçti. Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karakaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Şimşek, Şube Müdürü Mehmet Apaydın, Çevre Komisyonu Başkanı Haluk Kutlay, belediye meclis üyeleri Yusuf Yaya, Hüsamettin Yaman, Güllübahçe Mahalle Muhtarı Ramazan Akgüneş, öğrenciler ve mahalle sakinlerinin katıldığı etkinklikte Söke Caferefe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin renkli gösterileri farkındalık yarattı.

Çevre Günü kutlamalarının açılış konuşmasını yapan Söke Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karakaş, hayat kalitesinin arttırılması, temiz bir çevre ve doğal kaynakların dengeli ve ihtiyatlı kullanımı ile mümkün olabileceğini söyleyerek; ancak bugün gelişen teknoloji, nüfusun artması gibi etkenler nedeniyle üzerinde yaşadığımız dünyamızın birçok noktası kirlenmekte, giderek de yok olma tehlikesiyle karşı karşıyadır. Yaşadığımız gezegenin kaynaklarının sınırsız ve sonsuz olmadığının bilici içinde olmalıyız. Yapılan araştırmalar ve tahminlere göre; dünya nüfusu 2050 yılında 9,6 milyara ulaşacak ve bu nüfusun gıda ihtiyacını karşılamak için 100 milyon hektar daha tarım alanına ihtiyaç duyulacak. oysa her yıl verimli topraklar erozyonla kaybedilmekte, Avrupa’da her bir saatte 11 hektar tarım alanı binalarla örtülerek kullanılmaz hale getirilmektedir. Gelişmiş ülkelerde gıda israfı, gelişmemiş ülkelerden daha fazladır. Tüketilen gıdanın %50’si olan 300 milyon ton gıda maddesi çöpe atılmaktadır. Çöpe atılan gıda, dünyada yetersiz beslenen 842 milyon insana yetecek miktardadır. Dünya nüfusunun büyük bölümü tatlı suya hasrettir. Bugün dünyada 1 milyardan fazla insan yeterli içme suyuna erişememektedir. Dünya nüfusu ile birlikte araç kullanımı, hava kirliği artmakta, dünyamızın havası da giderek kirlenmektedir” dedi. Karakaş, çevre kirliliği ile ilgili olarak Büyük Menderes Nehri'ni de örnek göstererek,Dinar’dan çıkarak Söke'den Ege Denizi'ne dökülen Büyük Menderes'e karışan kimyasal atıkların, nehri ciddi anlamda kirlettiğini dile getirdi.

Belediye Başkanı Toyran, ”Çevreye duyarlı öğrencilerimizin ailelerine de örnek olacağını düşüyorum” dedi.

Söke Belediyesi tarafından, okullarda yapılan atık yağ, atık pil ve atık ambalaj yarışmasında dereceye giren okulların ödül töreninde yaptığı konuşmada, dereceye giren okulları tebrik ederken ”Öğrencilerİmizin çevreye duyarlı bireyler olarak yetişmelerini çok önemsiyoruz. Öğrencilerİmİzin bu konudaki hassasiyetleri ile ailerine ve çevrelerine de örnek olacaklarını düşünüyorum” dedi.

Yapılan yarışmada atık yağ, atık pil ve atık ambalaj toplamada ilçe merkezi ilkokullarında 1.Yenikent Öğretmen Nebahat Alpan İlkokulu, 2.Sıdıka İlkokulu, 3.Sadullah Kuşada İlkokulu olurken,dış mahallerde ise 1.Güllübahçe İlkokulu, 2.Savuca İlkokulu, 3. Yenidoğan Söktaş İlkokulu oldu.

Atık pil toplamada ise 1. Söke Hilmi Fırat Anadolu Lisesi, 2.Çeltikçi Ortaokulu olurken,dereceye giren okullara çeşitli bahçe ekipmanları, spor malzemeleri ve yazıcı ve projikson makinası hediye edildi.

Etkinlikte, çocuk gelişim bölümü öğretmenleri Serap Çetinkaya, Ayla Türk ve Nihal Güney tarafından hazırlanan Söke Caferefe Mesleki ve Teknik Anadolu Llisesi öğrencilerinin renkli gösterileri büyük beğeni toplarken, etkinliğe katılan vatandaşlara ve öğrencilere çiçek ve fidan dağıtımı yapıldı. Etkinliğe katılan öğrenciler de piknik ortamında keyifli bir gün geçirdiler. (NECATİ MALDAR/DENGE AJANS)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler