Takip Et

SON DAKİKA

AY-SİAD'ın kurs gelirleri engelli vatandaşlar için harcanacak

5 Ekim 2016, Çarşamba 17:43

     


Aydın Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği (AY-SİAD), Ege Yöresi Halk Oyunları Kursu açtı. Dernek üyeleri, eşleri, çocukları ve yakınlarının yararlanabileceği kurs, Efeler Atatürk Spor Salonu’nda başladı. Kurstan elde edilecek gelir ile Aydın'da yaşayan ve ihtiyacı olan engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye temin edilecek.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çalışmaların başladığı ilk gün konu hakkında açıklamalarda bulunan AY-SİAD Yönetim Kurulu Başkanı Özen Gündüz; “Bu sosyal etkinliği yapmamızın üç önemli amacı var. İlk amacımız, milli değerlerimiz olan halk oyunlarına sahip çıkmak, unutturmamak, milli bütünlüğümüzü tamamlayan örf, adet ve geleneklerimizi tamamlayan halk oyunlarımızı yaşatmak, öğrenmek ve gelecek nesillere öğretmek. İkinci bir amacımız ise dernek üyelerinin aileleri arasında köprü kurup, ailelerimizi kaynaştırmak. Çünkü bu kurslarımız üç ayrı kategori olarak gerçekleşiyor. Yetişkin erkek, yetişkin bayan ve çocuklardan oluşuyor. Böylelikle üyelerimizin eş ve çocukları ile birlikte etkinlik gerçekleştirip zaman geçirerek bir kaynaşma ortamı yakalayacağız. Bir diğer ve en önemli amacımız ise az da olsa toplanacak olan kurs ücretlerinden eğitmenlere verildikten sonra elimizde kalan kısımla engelli vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye temininde bulunacağız” dedi.

Üç veya 4 ay sürmesi planlanan kurs, AY-SİAD üyesi olan Halk Oyunları Eğitmeni İbrahim Soyuçok koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek. Efeler Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek olan kurslar, haftanın iki günü akşamları yapılacak. (KAMİL KAZANKAYA)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN

 







 
Son Eklenen Haberler