Takip Et

SON DAKİKA

Down sendromlular "aşk"ın filmini çekti

4 Aralık 2016, Pazar 19:04

     


İzmir'de, senaryo yazımı, oyunculuk ve kamera eğitimi alan down sendromlu 10 genç, hazırladıkları "Güneşli Günlerde Aşkı Düşünmek" adlı kısa film ile "Aşk" ve "Sevgi"yi anlattılar.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi Kerem Kaban'ın "film terapi" projesi, engellere yenilmeyen 10 down sendromlu gencin katılımıyla aşkı, neşeyi anlatan 7 dakikalık bir görsel öyküye dönüştü.

Bilişsel-davranışsal yaklaşımlar için destekleyici bir araç olarak kullanılan film terapi projesine katılan down sendromlu Bilgesu Türkmen, Serdal Rodoplu, Can Ural, Bora Kırlıoğlu, Ece Güngör, Deniz Ayçe Karagöz, Özgür Kıvrık, Gözde Çetin, Gülçin Kayhan, Erman Yıldız, bir süre senaryo yazımı, kısa film yapımı ve ekipman kullanımı eğitimi aldı.

Down semdromlular, eğitimin sonunda "aşk" ve "sevgi" konusunda bir senaryo ile duygularını anlatmak istedi. Dünyaya sevgiyi, aşkı, iyiliği hatırlatmak isteyen ve kendi yaşamlarından yola çıkan gençler, öykülerine "Güneşli Günlerde Aşkı Düşünmek" adını verdi. (AA)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler