Takip Et

SON DAKİKA

Develer, Koçarlı Belediyespor için güreşti

4 Aralık 2016, Pazar 14:37

     


Koçarlı Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen deve güreşi şenliği, havanın da güzel olmasıyla renkli görüntülere sahne oldu. Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, güreşlerden elde edilecek gelirin Koçarlı Belediyespor’a harcanacağını belirtti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Ege, Akdeniz ve Marmara Bölgesi'nin en önemli kış etkinlikleri arasında yer alan geleneksel deve güreşleri, Koçarlı'da yeni itfaiye binasının yan tarafındaki arenada gerçekleştirildi. Güreşler öncesi sahne alan Torbalı Efem Derneği zeybek ekibi, oynadığı yöresel oyunla izleyenlerden tam not aldı. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen deve güreşi festivalinde Aydın, İzmir, Muğla, Çanakkale, Balıkesir ve değişik illerden 132 deve kıyasıya mücadele etti. Bazı develer güreşmekten kaçınırken, güreşlerden elde edilecek gelirin Koçarlı Belediyespor’a harcanacağı öğrenildi.

Arenanın etrafını dolduran binlerce deve güreşi hayranı güreşleri zevkle izleyerek, güzel havanın tadını çıkardı. Oldukça renkli geçen güreşleri binlerce kişi izledi. Güreşlerde zaman zaman rakibinden korkup kaçan develer, heyecanlı anların yaşanmasına neden oldu. Rakiplerini uyguladıkları tekniklerle deviren develeri ayırmakta güçlük yaşayan urgancılar en az güreşen develer kadar yoruldu. Öğlen saatlerinde başlayan güreşler akşama kadar devam etti.

“KOÇARLI’DAN HAİN ÇIKMAZ”

Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, yaptığı konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, “Koçarlı'da 30 yıl aradan sonra 3'üncüsünü düzenlediğimiz deve güreşi şenlikleri, Koçarlı'nın merkezi haline geldi. Koçarlı’da Aydınımızın en güzel deve güreşini izliyoruz. Ülkemizde son zamanlarda yaşadıklarımız bizim birlik ve beraberliğimizi daha zorunlu hale getirmiştir. Koçarlı’dan hain çıkmaz. Türkiye'nin bekası için yörük kültürüne ihtiyacımız vardır. Bizi yalnız bırakmayan halkımıza teşekkür ediyoruz. Ne mutlu Türk'üm diyene” dedi.

Koçarlı 3. Deve Güreşi Şenliği'ni, Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, Bozdoğan Belediye Başkanı Salim Tümer Apaydın, Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu Başkanı Aytekin Kaya, CHP Koçarlı İlçe Başkanı Mehmet Değirmenci, MHP Koçarlı İlçe Başkanı Mustafa Ali Memiş, Koçarlı Muhtarlar Derneği Başkanı Hanife Kırkuşu, sivil toplum kuruluşu başkanları ile çok sayıda güreş sever izledi. (GÖKHAN DÜZYOL)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler