Takip Et

SON DAKİKA

Söke 5. Beyaz Altın Deve Güreşi Festivali yoğun ilgi gördü

4 Şubat 2018, Pazar 15:40

     


Söke'de bu yıl 5'incisi düzenlenen Beyaz Altın Deve Güreşi Festivali düzenlendi. Festivali yaklaşık 5 bin güreşsever izledi.

 

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

 

Söke Devecilik Kültür ve Deve Güreşlerini Sevenler Yardımlaşma Dayanışma Derneği tarafından organize edilen ve bu yıl 5'incisi düzenlenen Beyaz Altın Deve Güreşi Festivali'nde Bodrum’dan Kanka, Salihli’den Eşkıya, Atça’dan Baybora, Edremit'ten Faytoncu, Bodrum’dan Tunahan, Ayvalık’tan Kidonya gibi ünlü develerin yer aldığı 110 deve mücadele etti.

Orta hakemliklerini Ali Akgün, Servet Kahraman ve Oğuz Yörük’ün güreşlerde ilk heyecan başaltı güreşlerinde yaşandı. Söke’den Hakan ve Selçuk’tan Çılgın Efe, Çanakkale Ezine’den Külhanbey ile Bağarası'ndan Fırıldak adlı develerin mücadelesi ile başlayan etkinlik, günün ilerleyen saatlerinde baş başa güreşen develerin mücadeleleri ile izleyenlere heyecanlı anlar yaşattı.

 

Renkli geçen güreşleri yaklaşık 5 bin kişi izlerkenSöke Devecilik Kültür ve Deve Güreşlerini Sevenler Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Yavaş, "Geçmişten günümüze taşınan bu kültürü yaşatabilmenin çabası içerisindeyiz. Bizlere düşen görev bu yörük kültürünü gelecek nesillere taşımak. Bu yılki güreşlerimizde gerek deve sahiplerinin, gerekse güreşleri izleyen güreşseverlerin ciddi anlamda ilgileri ve destekleriolması bizleri mutlu etti. İmkanlarımız olduğu sürece bu kültürü yaşatma çabası içerisindeyiz” dedi. (NECATİ MALDAR/DENGE AJANS)







 
Son Eklenen Haberler