Takip Et

/>

SON DAKİKA

Aydın’da ‘Kültür Varlıklarının Korunması ve Anadolu Çömlekçiliği’ ele alındı

3 Kasım 2023, Cuma 10:59

     


Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi (İTBF) Arkeoloji Bölümü tarafından düzenlenen Kültür Varlıklarının Korunması ve Anadolu Çömlekçiliği konulu konferans, Atatürk Kongre Merkezi Aydın Bey Salonu’nda gerçekleştirildi.

Konferansa, İTBF Dekan V. Prof. Dr. Aysun Sarıbey Haykıran, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Arzu Özver, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmasını yapan Dekan V. Prof. Dr. Aysun Sarıbey Haykıran, arkeolojinin ve arkeolojik çalışmaların önemine vurgu yaparak ülkemizde bulunan tarihi ve kültürel varlıkların korunmasının, toplum bilincine kavuşma yolunda önemli bir unsur olduğuna değindi.

Konferansta konuşmacı olarak yer alan Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aynur Civelek, kültürel varlıkların koruma altına alınmaya başlandığı Tanzimat Dönemi’nden günümüze kadar yapılan düzenlemeler hakkında bilgi verdi.

Konferans, Prof. Dr. Aynur Civelek’e katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. (SELİME AYDEMİR) 







 
Son Eklenen Haberler