Takip Et

SON DAKİKA

"Sorumlular hesap vermeli"

30 Kasım 2016, Çarşamba 19:44

     


Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Aydın Şubesi, dün akşam Adana’nın Aladağ ilçesinde yaşanan kız öğrenci yurdunda meydana gelen yangında 12 kişinin hayatını kaybetmesi olayında ihmaller olduğunu belirterek, sorumluların hesap vermesini istedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Eğitim Sen Aydın Şubesi Başkanı Ali Gün, Adana’nın Aladağ ilçesinde yaşanan yurt yangınında 11 öğrenci ve 1 eğitmenin hayatını kaybettiğini ve yurdun bir cemaate ait olduğunu söyledi. Yurdun, ‘Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği-Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu’ adı altında faaliyet gösterdiğini belirten Gün, Öğrenci velileri, 4+4+4 düzenlenmesi sonrasında kapanan köy okullarında okuyan öğrencilerin öğrenimlerini sürdürmek için Aladağ’a geldiğini belirtmektedir. Aladağ’da bulunan Sinanpaşa Yatılı Bölge Ortaokulu yurdunun yıkılarak daha büyüğünün yapılacağı iddia edilmiş, yurdun yıkılmasının ardından da öğrencilerin, ilçedeki mülki amirlerin ve belediyenin yönlendirmesiyle bu yurda yerleştirildiği iddia edilmiştir” dedi.

“YURDUN AÇILMASINI SAĞLAYANLAR BU CİNAYETTEN SORUMLUDUR”

MEB Özel Öğrenci Yurtları Yönetmeliği’ne göre lise ve üniversite öğrencileri için özel yurt açılabileceğini söyleyen Gün, sözlerine şöyle devam etti: “Çıkan yangından ölen çocukların 11-14 yaşları arasında ilköğretim ikinci kademe öğrencileri olduğu açıktır. Temel öğretim çağındaki çocuklar için sadece devlet tarafından yurt ya da pansiyon kurulabilmesine rağmen, ortaokul öğrencilerinin bu yurda yerleştirilmesinin önünü açan herkes, bu kitlesel cinayetten öncelikli olarak sorumludur.”

Yurt yangınında ihmalleri bulunanların en kısa sürede ortaya çıkarılması ve hesap vermesi gerektiğini kaydeden Gün, “Öğrencilerin eğitim ve barınma hakkı ile ilgili olarak yapması gerekenleri yapmayanlar, barınma sorunu yaşayan öğrencileri çeşitli dini vakıf ve cemaatlerin inisiyatifine mahkum etmiştir. Gerekli denetimleri yapmayarak böylesine acı facianın yaşanmasına neden olmuşlardır” diye konuştu.

Hükümetin yurt açığını gidermek yerine cemaat ve özel yurtları teşvik ettiğini belirten Gün, “Kamusal, parasız ve nitelikli barınma hakkı için politikalar üretmek yerine, cemaat ve özel yurtları teşvik etmesi, yaşananların ardındaki siyasi tercihi ve dolayısıyla siyasilerin sorumluluğunu ortaya koymaktadır. Yaşamını yitiren öğrencilerin ailelerine bir kez daha başsağlığı diliyoruz” ifadelerini kullandı. (ÖZGE SÖNMEZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler