Takip Et

SON DAKİKA

Öğrenciler hipnoz oldu katılımcılar ilgiyle izledi

30 Kasım 2016, Çarşamba 12:42

     


Kullandığı hipnoz teknikleri ile katılımcıları toplu halde uyutan, kişisel gelişim uzmanı Doç. Dr. Ali İlseven, Adnan Menderes Üniversitesi’nde (ADÜ) diksiyon, stres ve zaman yönetimi, etkili iletişim, beden dili, bireysel koçluk, liderlik ve NLP gibi birçok konu hakkında eğitim verdi. Sahnede gönüllü öğrencilerin katılımıyla uygulamalı olarak hipnoz yapan İlseven, ilgiyle izlendi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

ADÜ Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mahmut Sinecen’in katkılarıyla ADÜ Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda Kişisel Gelişim Uzmanı Doç. Dr. Ali İlseven, etkili iletişim, beden dili, bireysel koçluk, liderlik gibi konularda seminer verdi. İlseven, öğrencilerin vizyoner düşünmesi için nasıl bir çalışma içerisinde olmaları gerektiğini anlattı. Liderliğin doğuştan kazanılan bir yetenek olmadığını belirten İlseven, “Lider olabilmek için vizyon gerekir. Fatih Sultan Mehmet, İstanbul’u fethedeceği sırada ‘Ya İstanbul’u alacağım ya da İstanbul beni alacak’ diyerek vizyonunu oluşturmuştur. Bu yüzden vizyonunuz ve misyonunuzu oluşturacaksınız. Sevmediğiniz, hissetmediğiniz bir işte asla başarılı olamazsınız” diye konuştu.

HİPNOZ İLGİYLE İZLENDİ

Hipnozun uyku hali olmadığını söyleyen İlseven, katılımcılara oto hipnoz uyguladı. 20 dakika süren uygulamada katılımcılar rahatladıklarını söyledi. Oto hipnozun insanı rahatlatmak için yapılan bir hipnoz olduğunu belirten İlseven, hipnozun korkulacak bir şey olmadığını kaydetti. Klinik hipnozdan da bahseden İlseven, sözlerine şöyle devam etti: “Klinik hipnoz topluluğa uygulanamaz, bireyseldir. Oto hipnoz hem topluluğa hem de bireysel olarak uygulanabilir. Oto hipnoz ruhun dinlenmesi, bedenin arınmasıdır."

İlseven, sahnede gönüllü öğrencilerin katılımıyla uygulamalı olarak hipnoz yaptı. Şova gönüllü olarak çıkan öğrencilerden birinin İlseven'in komutuna kadar konuşamaması ve bazılarının da adını unutması, izleyicilerde büyük şaşkınlık yarattı. (ÖZGE SÖNMEZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler