Takip Et

SON DAKİKA

Germencik trafiğinde büyük değişim

30 Kasım 2016, Çarşamba 12:03

     


Germencik'i modern bir görünüme kavuşturmak için mesai mefhumu gözetmeksizin çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Ümmet Akın, ilçedeki trafik yoğunluğunu azaltmak için tek yön uygulamasını hayata geçirdiklerini açıkladı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Germencik Belediyesi, Camikebir Mahallesi Çetinkaya Sokak’ta trafik sıkışıklığının giderilmesi için tek yön trafik uygulamasını başlattı. Uygulamanın ilçe merkezinde de yaygınlaşacağını belirten Belediye Başkanı Ümmet Akın, “Germencik halkı için kent merkezindeki gerek mimari olarak gerekse trafikte oluşan sıkışıklıktan kurtularak vatandaşlarımızın daha refah bir yaşam sürmesi amacı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda ilk olarak trafikte tek yön uygulamasına başladık. Uygulama dönemi, aynı zamanda bir geçiş süreci de diyebiliriz. İlerleyen günlerde tüm Germencik merkezinde bu uygulama yaygınlaşacak ve trafik sıkıntısı yok olacaktır. Daha sonrasında da mimari sıkışıklık giderilecektir. Bu anlamda yaptığımız çalışmalardan biri de yolların daha geniş olacağı blok nizam binalardan oluşan kent revizyon planıdır. Plan doğrultusunda kent meydanı etrafındaki binalar, belli bir düzen içinde bloklardan oluşacak. Çalışmalar sonucunda ilçe merkezi bir düzene girecek. Germencik, hem yol hem de mimari bakımdan çarpık kentleşmeden kurtulmuş olacaktır” dedi.

Akın, “Tek yön uygulaması, şehir içi trafiğini rahatlatmak amaçlı olduğundan bu çalışmalar sonuçlanıncaya kadar vatandaşımızın göstereceği sabır ve anlayış için şimdiden herkese çok teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı. (GÖKHAN DÜZYOL)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler