Takip Et

SON DAKİKA

Fen İşleri, UKOME kararını aylardır uygulamıyor

30 Kasım 2016, Çarşamba 07:30

     


Köşk 100. Yıl İlkokulu ve Ortaokulu öğrenci velileri ile Okul Aile Birliği Başkanı Fatma Adıyaman, okul önündeki caddeye hız kesici kasis yapılmasını istedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Köşk Serdaroğlu Mahallesi Dalama Caddesi’nde bulunan ve aynı bahçe içerisinde hem ilkokul hem de ortaokul olmak üzere yaklaşık 500 öğrencinin eğitim gördüğü 100. Yıl Okulu'nun velileri, okul önündeki caddede bir an önce hız kesici kasis yapılmasını talep etti.

“11 ŞUBAT’TA ALINAN KARAR HALA UYGULANAMADI”

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen yıl caddeye sıcak asfalt döküldüğünü belirten 100. Yıl İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Fatma Adıyaman, “Geçen yıl okul önündeki caddenin asfaltlanmasının ardından, sürücüler buradan aşırı hız yaparak geçmeye başladı. Öğrencilerimizin başına bir olay gelmemesi için okul önüne hız kesici kasis yapılması isteği ile Köşk Kaymakamlığı'na, Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne dilekçe yazdık. Hız kesicileri, caddenin asfaltını yapan Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin yapması gerektiği bildirildi. 25 Haziran 2015’te yaptığımız 'hız kesici kasis yapılması' yönündeki talebimiz, 11 Şubat 2016’da Aydın Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından onaylandı. UKUME’nin bu kararının ardından, Fen İşleri Müdürlüğü tarafından gelen yetkililer, buraya gelip hız kesicilerin yerlerini tespit ettiler. Sonuç alamadığımız için tekrar sorduğumuzda, gelip inceleme yapıp gidiyorlar. Ancak kasisler bir türlü yapılmadı” dedi.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN ARAÇ ALTINDA KALMASINDAN KORKUYORUZ”

İlkokul bölümünde 290, ortaokulda 190 öğrencinin eğitim gördüğünü ifade eden Adıyaman, “Her iki okulumuzun yaklaşık 500 öğrencimiz var. Burada eğitim gören öğrenciler, karşıdan karşıya geçişlerde hata yapabilir. Çünkü aralarında 7-8 yaşında çocuklar var. Herhangi bir çocuğumuzun araç altında kalmadan buraya hız kesici kasislerin yapılmasını istiyoruz. Allah korusun, böyle bir sorun yaşanırsa vicdan azabı duyarız” diye konuştu. (ERDAL AYDIN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler